Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 55

Wątek: Reakcja policji na miejsca parkingowe

Vip Vip Awatar Johnny_Bravo
    BMW
    750i
    Co do starego rzęcha postawionego na zawsze - nie radzę, bo jak takie coś stoi i stoi, to ktoś zgłosi na straż miejską (lub na policję), a Ci po ustaleniu właściciela usuną grata na koszt właściciela (w ostateczności zciągną koszt lawety i parkingu na policyjnym sądownie).

straż miejska ani policja nic nie zrobią nie zagraża niczemu auto...przerabiałem ten temat

jedyne co można rozlać pod takie auto olej wtedy zieloni się tym zajmą....

poza tym droga osiedlowa to nie teren miasta.... tylko administracji ....

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 3.0d
    Łukasz nie daj sie znasz moje zdanie na ten temat mówiłem Ci jak byłem u Ciebie :D :D :D

Intactus

Zaawansowany Użytkownik Awatar beatles86
    BMW
    E32 m60b40
    Co do miejsc dla niepełnosprawnych to uważam zajmowanie ich za straszne chamstwo. Mam siostrę niepełno sprawną poruszającą się o kulach i wiem jakim ułatwieniem jest takie miejsce. Swojego czasu wpadłem na pomysł że jak widzę że miejsca zajęte (bezpodstawnie) by wklejać znaczek wózka na niebieskim tle na takie auto. A jeśli nie to przynajmniej upomnieć taką osobę.
    Pewnego razu upomniałem faceta który parkował na takim miejscu, pytając czy jest niepełnosprawny a on mi na to jestem (a na bank nie był) odpowiedziałem mu ,że chyba umysłowo coś tam rzucił pod nosem. Jak wrócił to miał pięknie oklejoną skodę w 3 niebieski wózki :D .
    A co do twojego sąsiada to lej na niego ciepłym moczem. :medit:

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    mi się pomysł z maluchem najbardziej podoba za złość dziadowi staremu trzeba zrobić ,
    a co do tematu ewentualnego scholowania na twój koszt , co za problem wyciać nr nadwozia w byczku to 5min i zdj polskie blachy a założyć niemiecki. będzie śmiesznie ktoś sobie malucha sprowadził heheh
    a psy nie dojda kto jest właścicielem skoro nie ma nr vin

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Cytat Zamieszczone przez Johnny_Bravo
    Co do starego rzęcha postawionego na zawsze - nie radzę, bo jak takie coś stoi i stoi, to ktoś zgłosi na straż miejską (lub na policję), a Ci po ustaleniu właściciela usuną grata na koszt właściciela (w ostateczności zciągną koszt lawety i parkingu na policyjnym sądownie).

straż miejska ani policja nic nie zrobią nie zagraża niczemu auto...przerabiałem ten temat

jedyne co można rozlać pod takie auto olej wtedy zieloni się tym zajmą....

poza tym droga osiedlowa to nie teren miasta.... tylko administracji ....
    Jeśli samochód nosi znamiona wraku, to mogą żądać od właściciela jego usunięcia.
    Ale jak mają znaleźć właściciela bez tablic i numerów nadwozia? :P
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    :hah: :hah: :hah:
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Opisze dokładnie jak wygląda ta droga.Jest to droga wyłożona płytami betonowymi która ma ok 200-250m(ślepa uliczka).Wzdłuż tej drogi są zamknięte osiedla i jeśli ktoś wykupił miejsce to parkuje w podziemnym ew pod blokiem ale za bramą.Na końcu tej ulicy jest ala'parking chyba żeby było gdzie zawrócić i nigdzie nie jest zaznaczone że należy do któregoś bloku lub prywatnej osoby.

Byłem teraz w sklepie po pieczywo i z ciekawości zobaczyłem czy auto całe.Na jego szczęście ubytków nie zarejestrowałem ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E46 328Ci
    Niestety pełno takich lamusów... Jak jeździłem do narzeczonej prawie się pobiłem z jednym, bo auto jego żony zastawiam... parkowałem 1m za tym samochodem, a przed autem miał jeszcze więcej miejsca i zwróciłem mu na to uwagę - gość na to z ryjem, że ona nie będzie manewrować - mam za nią nie stawać :D Wyśmiałem człowieka

Co do Twojej sytuacji - nie wiem czy policja ma w ogóle prawo interweniować na drogach wewnętrznych - zawsze było tak, że tylko jeśli jedziesz pijany albo zagrażasz bezpieczeństwu.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    Byłem teraz w sklepie po pieczywo
    Czteropak??? ;D

Sorry za OT :x

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    hehe to wieczorem bo zaraz jadę na Sandomierz ;)

Uprawnienia umieszczania postów