Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Wątek: Reakcja policji na miejsca parkingowe

Zaawansowany Użytkownik Awatar hrabia81
    BMW
    Chwilowo brak
    tobi najpierw to prawo musialoby istniec. poki co mamy smieszny kodeks karny ustanowiony przez jakiegos niedorobionego matola. za parkowanie w miejscach dla niepelnosprawnych powinny byc mandaty. tylko ze przewaznie na zakazach parkuja samochody za gruba kase bo ich wlascicieli jest stac na to zeby zaplacic 200 lub 300 zeta. podobno w polsce kazdy jest rowny wiec kara tez powinna byc rowna dla kazdego. jezeli powiedzmy za jakies wykroczenie jest mandat 500 zl. dla kogos kto zarabia 1000 zeta jest to polowa wyplaty a dla kogos kto zarabia 10 000 grosze. po mojemu powinno byc tak ze jezeli ktos kto zarabia 1000 dostaje 500 mandatu to ten kto zarabia 10 000 powinien dostac 5000 i kazdy bylby zadowolony. moze wtedy poprawiliby stan naszych pozal sie Boze drog.
    P.P.K.K

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Dobrze że dodałeś "po mojemu"...

Dzisiaj znów zaparkowałem na tym miejscu :) Pewnie ok 18 znowu będą żale...Zobaczymy :]

Mam nadziej że dziadkowi nie puszczą nerwy i ci czegoś nie zepsuje. Szkoda twoich nerwów. A weź wyjdź do niego z inicjatywą i zaproś go do programu "Wybacz mi" :D.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Nie zniszczyłem żadnego auta w ten sposób taką naklejkę daje się odklejać bo zrobiłem to na szybie. Po prostu oznaczyłem facetowi auto bo skoro jest niepełno sprawny to musi posiadać taką naklejkę i kartkę wkładaną za szybę (sprawdź na aucie znajomego). Poza tym w odległości 100m. jest parking tyle że płatny 2zł. A koleś był burakiem bo po prostu śmiał się w oczy z tego że zajął komuś niepełnosprawnemu miejsce zamiast przejść się te 100m do urzędu. Komuś o kulach lub na wózku będzie łatwiej pokonać 100m pod górkę. Zdrapał naklejki z szyby w 10 min i pojechał.(nic nie zniszczyłem)
    Według mnie bardzo delikatnie to załatwiłeś.
    Buraki jakie się wciskają w te miejsca mało, że samym takim zachowaniem są bezczelni to jeszcze na zwrócenie uwagi potrafią zareagować wyzwiskami i pięściami.
    Wiem, bo ostatnio ojciec takiemu "Golfiarzowi" zwrócił uwagę... po chwili musiałem szybko podjechać pogłaskać gówniarza aby zrozumiał że:
    1. nie parkuje się w takich miejscach
    2. nie wyzywa się od najgorszych ludzi, którzy zwracają im uwagę
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E36
    Cytat Zamieszczone przez hrabia81
    tobi najpierw to prawo musialoby istniec. poki co mamy smieszny kodeks karny ustanowiony przez jakiegos niedorobionego matola.
    Kodeks kodeksem, ale ponad nim są ogólne zasady prawa, które mówią np. że jeśli coś nie jest zabronione, to jest dozwolone. A zatem, jeśli tam nie ma zakazu parkowania, nie jest to miejsce prywatne ani dla niepełnosprawnych, to mogą się pluć sąsiedzi do woli. Ale policjanci już nie powinni, bo nie tylko się ośmieszają ale i działają w sprzeczności z prawem - nie mogą ot tak kazać komuś przestawić auto bo tak im się przywidziało.

Uprawnienia umieszczania postów