Wojtku zgoda , tylko prawda jest taka ¿e u m³odych nie jest problem wzroku refleksu tylko g³upota . I to w badaniach co rocznych nie wykarze ¿e sa nie odpowiedzialni .
Wojtku zgoda , tylko prawda jest taka ¿e u m³odych nie jest problem wzroku refleksu tylko g³upota . I to w badaniach co rocznych nie wykarze ¿e sa nie odpowiedzialni .
Nanosekunda: czas jaki up³ywa miêdzy zmian± ¶wiat³a na zielone, a w¶ciek³ym zatr±bieniem na ciebie przez kierowcê z ty³u.
Na badaniach u okulisty z ca³± pewno¶ci tego nie wyka¿± ;D (ale pewnie z 10% nawet i tam by³aby wy³apana) ;DZamieszczone przez dorka
Gra muzyka
Na nieszczê¶cie takiego aparatu do badania glupoty jeszcze nie wymy¶lono ,ale jak siê znajdzie kto¶ i go wymysli ,to pewne od razu zginie pod ko³ami jakiego¶idioty :)
No to te¿ fakt ,ale to by³o by za piêkne :d
Nanosekunda: czas jaki up³ywa miêdzy zmian± ¶wiat³a na zielone, a w¶ciek³ym zatr±bieniem na ciebie przez kierowcê z ty³u.
Prawda jest taka,¿e najwiêcej wypadków powoduj± kierowcy w wieku 18..25 lat a to by³ odosobniony przypadek i tego siê trzymajmy.
"My¶lenie to najciê¿sza praca z mo¿liwych i pewnie dlatego tak niewielu j± podejmuje." - Henry Ford
Wiek wiekiem - ludzie robi±cy prawo jazdy ... na¶cie lat temu robili je w innych warunkach (mniejszy ruch, wolniejsze pojazdy, inny styl jazdy, inne kryteria itd itp)
dzi¶ technika posz³a do przodu a ludzie Ci nie zawsze za ni± nad±¿aj±,
ale jest grono m³odych ludzi którzy mimo dobrych zmys³ów i dostêpu do zaawansowanej technologii je¿d¿± jak samobójcy,podobnie co niektóre panie (kierunek w prawo - jedzie w lewo :hah: )
a i sami policjanci nie lepsi
wiêc nie zawsze starszy - znaczy gorszy - ale jestem jak najbardziej za czêstszymi badaniami ludzi w podesz³ym wieku którzy aktywnie uczestnicz± w ruchu ulicznym
i wcale nie ze wzglêdu na jakie¶ tam uprzedzenia - poprostu czas robi swoje - nie te oczy ,nie ta koordynacja, nie ten refleks, jazda na pamiêæ itd
kolejna sprawa - jazda z navi - ludzie nie wiedz± ¿e je trzeba aktualizowaæ i nie zawsze droga z navi pokrywa siê z t± w rzeczywisto¶ci - i potem l±duja w rzece,wykopie,koñcu drogi itd
czynników jest wiele - a skutek mo¿e byc tragiczny!!!
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!
fakt faktem - m³odzi ludzie je¿d¿± jak debile. Sam mam 20 lat dopiero i jak wsiadam do auta niektórych znajomych (i oni prowadz±) to zdaje sobiê sprawê, ¿e to mo¿e byæ ostatni dzieñ mojego ¿ycia. Ogólnie jest taki stereotyp w¶ród m³odych osób - im jedziesz szybciej tym lepszym kierowc± jeste¶ - ja tego zdania nie podzielam.
W¶ród m³odych 90% wypadków jest z winy, ¿e nie dostosowywuj± prêdko¶ci do warunków drogowych, braku snu czy spo¿ytych ¶rodków odurzaj±cych b±d¼ alkoholu.
W¶ród starszych osób my¶lê, ¿e problem te¿ le¿y po tej stronie. Cz³owiek starszy, przecenia swoje mo¿liwo¶æi i... tragedia na miejscu. Cz³owiek starszy - mam namy¶li ludzie po 70tce, bo znam wielu kierowców ko³o 60tki co zrobi± duuu¿o wiêcej kilometów odemnie i s± w du¿o lepszym stanie (a mi zrobienie trasy Polska-Holandia nie sprawia wiêkszych k³opotów dla porównania)
Poprostu - nie czujesz siê na si³ach - idziesz siê przespaæ z godzinê