Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Zabrany dowód

Zaawansowany Użytkownik Awatar beatles86
    BMW
    E32 m60b40
    I jeszcze dostałem 100zł mandatu
    art.97 coś tam 66 par 1
    widnieje na mandacie

Zaawansowany Użytkownik Awatar Siudmy Irl
    BMW
    E38 728i
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    Moim zdaniem ten kwit jest źle wypełniony.

Powinna widnieć data do kiedy obowiązuje - zwyczajowo jest to 7 dni od daty wystawienia, natomiast tutaj jest wykreślone pole do wstawienia daty.
    Druk jest niestety dobrze wypelniony. Jezeli policjant zakwalifikuje pojazd nie nadajacy sie do ruchu sa trzy opcje.
    1.natychmiastowy zakaz i laweta
    2 dojazd do miejsca parkowania
    3 odebranie dowodu z mozliwoscia poruszania sie w wyznaczonym czasie po otrzymaniu dokumentu zastepczego.
    W kazdym z przypadkow data wystawienia mandatu,lub pokwitowania jest data poczatkowa

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    golf III
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77
    1. szyba - 465zł
    2. wymiana - 110zł
    3. klej - 40zł

to ja bym wziął szybę z wymianą ale bez kleju :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    A6-na razie
    Cytat Zamieszczone przez LoLo
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77
    1. szyba - 465zł
    2. wymiana - 110zł
    3. klej - 40zł

to ja bym wziął szybę z wymianą ale bez kleju :D
    Albo wymianę z klejem bez szyby

Policjant może wystawić taki dokument,ale za szybę...??? jakiś nadgorliwy się trafił,i jeszcze mandat..Nie pyskowałeś przypadkiem?
    Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową

Zaawansowany Użytkownik Awatar beatles86
    BMW
    E32 m60b40
    Cytat Zamieszczone przez gierobiala
    Policjant może wystawić taki dokument,ale za szybę...??? jakiś nadgorliwy się trafił,i jeszcze mandat..Nie pyskowałeś przypadkiem?
    Nie ale coś sapnął pod nosem o 4 litrowym silniku i dał 100zł mandatu. Jak mu powiedziałem ze jeszcze studiuje dziennie i pracuje jednocześnie to powiedział że dlatego jest 100 a nie 300.

Mam teraz dylemat jeździć czy nie mam już nówka szybę i kwitek z przeglądowni że usterka usunięta i wszystko jest git. Nie mam jedynie dowodu bo został wysłany do mojego wydziału komunikacji i nie mam kiedy po niego pojechać. Co będzie jak mnie złapią teraz.

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Cytat Zamieszczone przez beatles86
    Mam teraz dylemat jeździć czy nie mam już nówka szybę i kwitek z przeglądowni że usterka usunięta i wszystko jest git. Nie mam jedynie dowodu bo został wysłany do mojego wydziału komunikacji i nie mam kiedy po niego pojechać. Co będzie jak mnie złapią teraz
    Nic. Masz potwierdzenie(ze stacji kontroli pojazdów), że usterka za którą dowód został zabrany została usunięta i możesz bez obaw jeździć na tym.

Cytat Zamieszczone przez gierobiala
    Policjant może wystawić taki dokument,ale za szybę...??? jakiś nadgorliwy się trafił,i jeszcze mandat..
    Dlaczego nadgorliwy? Co w tym dziwnego, że za uszkodzoną szybę policjant zabrał dowód. Auto kwalifikuje się jako niesprawne, ponieważ jeden z elementów odpowiadających za bezpieczeństwo już tego bezpieczeństwa nie gwarantuje.
    A mandat to też nic dziwnego. Za zły stan techniczny pojazdu(czyli j.w.) są widełki od 50 do 500zł.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Zaawansowany Użytkownik Awatar Siudmy Irl
    BMW
    E38 728i
    Co będzie jak mnie złapią teraz.
    Odcholuja Ci auto na parking, i dostaniesz dziale za jazde bez wymaganego dokumentu.

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Cytat Zamieszczone przez Guralbmw
    Co będzie jak mnie złapią teraz.
    Odcholuja Ci auto na parking, i dostaniesz dziale za jazde bez wymaganego dokumentu.
    A na jakiej podstawie?
    Kolega tydzień czasu jeździł na kwitku ze stacji diagnostycznej i jakoś żaden się nie doczepił.

Napisz upoważnienie na np. ojca i wyślij go do urzędu komunikacji po odbiór dowodu, a później Ci go wyśle poleconym
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Uprawnienia umieszczania postów