I jeszcze dostałem 100zł mandatu
art.97 coś tam 66 par 1
widnieje na mandacie
I jeszcze dostałem 100zł mandatu
art.97 coś tam 66 par 1
widnieje na mandacie
Druk jest niestety dobrze wypelniony. Jezeli policjant zakwalifikuje pojazd nie nadajacy sie do ruchu sa trzy opcje.Zamieszczone przez sz4l0ny
1.natychmiastowy zakaz i laweta
2 dojazd do miejsca parkowania
3 odebranie dowodu z mozliwoscia poruszania sie w wyznaczonym czasie po otrzymaniu dokumentu zastepczego.
W kazdym z przypadkow data wystawienia mandatu,lub pokwitowania jest data poczatkowa
Zamieszczone przez tuczi77
to ja bym wziął szybę z wymianą ale bez kleju :D
Albo wymianę z klejem bez szybyZamieszczone przez LoLo
![]()
Policjant może wystawić taki dokument,ale za szybę...??? jakiś nadgorliwy się trafił,i jeszcze mandat..Nie pyskowałeś przypadkiem?
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową
Nie ale coś sapnął pod nosem o 4 litrowym silniku i dał 100zł mandatu. Jak mu powiedziałem ze jeszcze studiuje dziennie i pracuje jednocześnie to powiedział że dlatego jest 100 a nie 300.Zamieszczone przez gierobiala
Mam teraz dylemat jeździć czy nie mam już nówka szybę i kwitek z przeglądowni że usterka usunięta i wszystko jest git. Nie mam jedynie dowodu bo został wysłany do mojego wydziału komunikacji i nie mam kiedy po niego pojechać. Co będzie jak mnie złapią teraz.
Nic. Masz potwierdzenie(ze stacji kontroli pojazdów), że usterka za którą dowód został zabrany została usunięta i możesz bez obaw jeździć na tym.Zamieszczone przez beatles86
Dlaczego nadgorliwy? Co w tym dziwnego, że za uszkodzoną szybę policjant zabrał dowód. Auto kwalifikuje się jako niesprawne, ponieważ jeden z elementów odpowiadających za bezpieczeństwo już tego bezpieczeństwa nie gwarantuje.Zamieszczone przez gierobiala
A mandat to też nic dziwnego. Za zły stan techniczny pojazdu(czyli j.w.) są widełki od 50 do 500zł.
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Odcholuja Ci auto na parking, i dostaniesz dziale za jazde bez wymaganego dokumentu.Zamieszczone przez beatles86
A na jakiej podstawie?Zamieszczone przez Guralbmw
Kolega tydzień czasu jeździł na kwitku ze stacji diagnostycznej i jakoś żaden się nie doczepił.
Napisz upoważnienie na np. ojca i wyślij go do urzędu komunikacji po odbiór dowodu, a później Ci go wyśle poleconym
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms