Zakladajac calkiem laickie podejscie do sprawy i ze w twoim aucie masz skrzynie manualna to blizej bedzie podpiac sie pod czujnik wstecznego na skrzyni.Zamieszczone przez jarek88
Zakladajac calkiem laickie podejscie do sprawy i ze w twoim aucie masz skrzynie manualna to blizej bedzie podpiac sie pod czujnik wstecznego na skrzyni.Zamieszczone przez jarek88
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Możesz się podpiąć też pod X251, X275 lub do żarówek "stop" x319, x348. Nie wiem gdzie się te kostki znajdują a co za tym idzie która jest najbliżej. Najbardziej elegancko byłoby wpiąć się do x477, ale na dobrą sprawę wystarczy gdziekolwiek do niebiesko-żółtego kabla. Zobacz czy pod tylną kanapą go gdzieś nie ma. Ale zanim cokolwiek pod niego podłączysz to sprawdź kontrolką kiedy robi się "gorący".Zamieszczone przez jarek88
Złączki. Są to numerki złączek. Sorki że uznałem to za oczywiste i nie napisałem wcześniej. Nie każdy przecież o tym musi wiedzieć.Zamieszczone przez jarek88
Najlepiej jest wpiąć się do niebiesko-żółtego kabla w którejś z tych wtyczek, najlepiej x477 (ze wzgledów czysto estetycznych bo tak jest oryginalnie i nikt kto później kupi od Was auto nie będzie musiał się zastanawiać co tu jest nadłubane gdyż podłączenie będzie zgodne ze schematem) która tu jest zlokalizowana w Twoim aucie:
![]()
Kombinujecie panowie...
Potrzebny jest + (po stacyjce) i - - i już lusterko będzie działać . A jeżeli ktoś chce, żeby się rozjaśniało po włączeniu wstecznego, to jeszcze sygnał z czujnika skrzyni albo potencjometru od dźwigni zmiany biegów (w automacie).
Napisz to do Bayerische Motoren Werke AG ;)Zamieszczone przez xsilver