Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: [pozostale] Najskuteczniejszy alarm

Zaawansowany Użytkownik Awatar szajboos
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    Cytat Zamieszczone przez Supermen
    Poszkodowany by zeznał że podczas dokonywania kradzieży w aucie został okaleczony przez pułapkę zostawioną przez właściciela pojazdu
    Nie, poszkodowany by zeznał, że chciał się ogrzać, schronić przed deszczem albo nie wiem co jeszcze. Wlazł do auta (oczywiście chciał rano to zgłosić właścicielowi, oddać kasę za zniszczone zamki) i okaleczył się na tejże desce. Słyszałem o takich sprawach i wcale nie jest wesoło. Pamiętajmy że żyjemy w nie do końca zdrowym kraju ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Leon740i
    BMW
    740iA m62b44
    Cytat Zamieszczone przez szajboos
    Cytat Zamieszczone przez Supermen
    Poszkodowany by zeznał że podczas dokonywania kradzieży w aucie został okaleczony przez pułapkę zostawioną przez właściciela pojazdu
    Nie, poszkodowany by zeznał, że chciał się ogrzać, schronić przed deszczem albo nie wiem co jeszcze. Wlazł do auta (oczywiście chciał rano to zgłosić właścicielowi, oddać kasę za zniszczone zamki) i okaleczył się na tejże desce. Słyszałem o takich sprawach i wcale nie jest wesoło. Pamiętajmy że żyjemy w nie do końca zdrowym kraju ;)
    takie akcje przechodzily ale x lat temu, prawo juz sie dawno zmienilo

BMW
    Tyle że wejście do czyjegoś auta nie podpada nawet pod czasowy zabór mienia. Kłócił się nie będę bo prawnikiem nie jestem, ale słyszałem o podobnym przypadku dość niedawno. W tym kraju wszystko jest możliwe :(

A tak naprawdę 100% skutecznego zabezpieczenia auta nie ma. Jak będą chcieli to i tak zwiną

BMW
    740iA m62b44
    a slyszales o czyms takim jak wlamanie?

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    To co nie mogę sobie dajmy na to grabi w aucie położyć? Bo ktoś może usiąść i sobie krzywdę zrobić? Przecież to jest moje auto i nikt mi tego nie zabroni.
    No ale racja w tym kraju to się można wszystkiego spodziewać. Więc i tego bym się spodziewał.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Paranoja .

BMW
    Cytat Zamieszczone przez Leon740i
    a slyszales o czyms takim jak wlamanie?
    Udowodnisz mu że auto nie było otwarte? Przykładowo e38 to nie forteca której nie da się otworzyć. Na "zachodzie" auta typu e65, Merce S klasy, Audi A8 itp. otwierali nieinwazyjnie i bez zniszczeń.

Złodzieje konkretni znają prawo lepiej niż niejeden prawnik i mają prawników świetnych i dobrze opłacanych.

Ale EOT bo nie o tym temat

BMW
    740iA m62b44
    no sory za te OT ale ja akurat wmiare znam polskie prawo i wiem ze takie zeczy nie przechodza jest prawo wlasnosci i tyle

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Cytat Zamieszczone przez x-factor
    dużo krwi i podsufitka wgnieciona nie wiem ile w tym prawdy ale sposób powinien być dobry przynajmniej fury gościowi nie zwinęli. :)
    ... i dużo szczęścia, że złodziej nie był bezczelny i nie zgłosił sprawy na Policję.
    haha i co? Koleś wkradł się do Twojej własności!

Patent z deską z gwoździami zdał egzamin w mojej firmie. Nie mogąc się uporać z szajką złodziei zrobiliśmy kilka takich pułapek! W końcu koleś się nadział. Następnego dnia trafił w ręce policji która wiedziała o zasadzce.
    1- pułapki były na prywatnym terenie i były ułożone przy samym ogrodzeniu gdzie nikt nie miał możliwości nawet chodzić. Czyli w miejscach w których złodziej mógł się niepostrzeżenie dostać na teren firmy.
    2- okazało się, że kolesie okradali całą masę domków wypoczynkowych w Boszkowie.
    Wpadli u nas na bzdurach (co za niefart ;D)
    Oczywiście skaleczona noga jednego z 3 złodziei była tylko tropem a dowody znaleźli na ich posesjach.

Reasumując.
    Policja wiedziała o pułapkach, wiedzieli, że koleś zrobił sobie niefajnie właśnie na naszym terenie. I co? Poklaskali i pogratulowali pomysłu!
    PRAWO NIETYKALNOŚCI I WŁASNOŚCI jest absolutnie najważniejszym prawem demokracji!

To tak samo jak staniesz w obronie np. kobiety napadniętej na dworcu.
    Znasz sztuki walki i połamiesz napastnika? I co? Policja założy Ci sprawę bo obezwładniając złamałeś rękę napastnikowi? heh ja znam sytuację, że tacy ludzie byli nagradzani przez komendanta policji za zgodą prezydenta miasta.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    - okazało się, że kolesie okradali całą masę domków wypoczynkowych w Boszkowie.
    Wpadli u nas na bzdurach (co za niefart )
    A ja mam w Starkowie :D koło Boszkowa
    Pić trzeba ! Jeść można !

Uprawnienia umieszczania postów