Cytat Zamieszczone przez Dzuda
Jechałeś lewym pasem ale po co?Od kiedy w polsce jest ruch lewostronny?Skoro chciał Cie wyprzedzić prawym to widocznie utrudniałeś ruch drogowy jadąc lewym pasem jak żółw i to Tobie się należy mandat!Lewy pas jest od wyprzedzania a nie do jazdy Ale prawo jest prawem (nie koniecznie sie z nim zgadzam w tym przypadku) i ja to wiedzę tak: lecisz lewym pasem 80km/h a koleś jedzie 100km/h i chce Cie wyprzedzić bo utrudniasz ruch ale Ty w ostatnim momencie skręcasz na prawo bo Ci się pas kończy zajeżdżasz mu drogę a on bezradnie może tylko hamować i w efekcie ci wjeżdżając w tyłek..W świetle prawa on jest sprawcą bo każdy co uderza w tył jest winny.Tyle że nie biorą pod uwagę takiego czegoś jak wymuszenie/zajechanie drogi.

Gdybym to ja jechał to spr by się skończyła w sądzie bo jak byś tak zrobił doszłoby do rękoczynów...

Moim zdaniem nie należy Ci się nawet 1zl bo nie znasz przepisów drogowych!!

Nie bylo mnie na miejscu zdarzenia,ale z opisu sytuacji w pierwszym poscie mozna stwierdzic,ze Twoje przypuszczenia sa mylne. A co do rekoczynow, zawsze moze trafic kosa na kamien i co wtedy :P