Te felgi wyglądają obłędnie. Miła odmiana od popularnych BBSów.
Te felgi wyglądają obłędnie. Miła odmiana od popularnych BBSów.
Dzięki za "lajka". To fakt, turbiny w ciemnoszarym kolorze listew progowych z ///M5E34 i SL robią tutaj robotę. I śmiem twierdzić, że S20 i S21 to jedne najładniejszych OEMowych kół wyprodukowanych dla BMW. Oczywiście każda generacja BMW, era i epoka ma też swoich innych faworytów.
Nowy sezon, nowe upgrady. Plan poprawy seryjnego układu chłodzenia w moim E32 (zgodnie z wytycznymi BMW) uważam za zakończony. Oprócz wcześniejszej zamontowanej największej chłodnicy oleju, Siódemka dostała mniejsze koło pasowe: zamiana 144mm na 130mm, dedykowane do tego silnika, które przyspieszyło prędkość obrotową pompy wody. Oczywiście dodatkowo wjechała nowa chłodnica wody, pompa wody, kontrolnie nowa wiskoza oraz nowe przewody chłodnicy oleju (stare są sprawne, ale te są nowe). Całość działa super! Wskaźnik temperatury wody ewidentnie sygnalizuje moment zapięcie się wisko - temperatura spada o wiele szybciej. W między czasie zmieniłem uszczelki zbiorniczka hamulcowego, gdyż zaczęło spod niego się pocić, ustawiłem zawory (korekta jedynie na 3 konikach), a na deser zamontowałem nową, alu rozpórkę marki Wiechers (waga 1,2kg). Była to ostatnią dostępna sztuka u nich na magazynie.
Pozdrawiam!
![]()
Ostatnio edytowane przez jpj ; 21-04-2025 o 08:24
Gratki!
(10 znaków)
Zboczeniec![]()
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
Rozpórka bardzo fajna, nie wiesz skąd ogarnąć taką naklejkę na nią? Udało mi się kilka lat temu kupić taką stalową za cenę złomu, ale ktoś ją przemalował...