Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: [mechanika] Pojemnośc klimatyzacji ??

Początkujący Użytkownik
    Witam ponownie . byłem wczoraj i zabieg powtórzyli . wyciągneli swoje 900 i wepchneli 1800. No ale cena podskoczyła 80%. i napełnienie wyszło 250zł ... Ale za to mam chłodek :) ;D :) .. No i fakt do scani wchodzi 1 kilogram a w jakim byli szoku że sie zmieściło do bmw 1800.. Ale to jeszcze nic kolega ma 750 i tam dopiero wchodzi w układ 1950gram ..
    Sprzedam 750 iL w całości na części

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Czyli tak jak pisałem wcześniej,nikt za 150zł na dzień dzisiejszy nie napełni układu a to dlatego,że cała butla 12 kg R134a kosztuje 1500zł.
    "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 4.4iLA, było e32 3.0 m60
    Cytat Zamieszczone przez marek1132
    Czyli tak jak pisałem wcześniej,nikt za 150zł na dzień dzisiejszy nie napełni układu a to dlatego,że cała butla 12 kg R134a kosztuje 1500zł.

Czyli chyba miałem szczęście bo mi nabili właśnie za 150zł. :D

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Na dniach jadę nabić swoją, bo podczas ostatniej podróży wydajność zauważalnie spadła.

Ciekawe na kogo trafię... i czy też usłyszę "historyjkę o ciężarowce".
    Czarne e32 w benzynie!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32, 730, m30b30
    ja napelniam klime u gosci ktorzy maja jedna stawke nie zaleznie od pojmenosci ukladu. U mnie weszlo tak jak sparwdzili po numerze nadzwozia - ok. 1350g srodka + ok. 90ml oleju. koszt niewygorowany - 130 zeta i wcale nie byli zdziwieni ze tyle weszlo - szacowali ok. 1200g.
    Czas trwania operacji ponad 1 godzine.
    Gilu_e32

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Warto się pośpieszyć z robieniem klimy, bo ceny gazu poszły strasznie do góry i koszt nabicia poleci do góry blisko dwukrotnie(z czego warsztat na tym nie zyska, a dystrybutor gazu). Jakaś spółka wykupiła większość małych dostawców i zablokowali rynek i wywindowali ceny.

Ostatnio kumpel 11kg gazu kupował za 650zł, teraz za tą samą butle będzie musiał dać 1100zł
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Uprawnienia umieszczania postów