Poka¿ wyniki od 1 do 6 z 6

W±tek: Pomó¿cie... £o¿ysko przedniego amora E32 730 r6... ;)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    E32 '91 M30B30
    Sk±d
    Pod³ê¿e/ Kraków

Pomó¿cie... £o¿ysko przedniego amora E32 730 r6... ;)

Posypa³y mi sie kompletnie ³o¿yska przednich amortyzatorów ( z prawej strony ju¿ nawet niewiem jak odkrêce amortyzator bo krêc±c ¶rub± obraca sie ona równo z amorem :/ ³o¿ysko nie trzyma kompletnie...)
    Mam pytanko poszukuj±c jaki¶ dobrych zamienników znalaz³em jedynie , niezbyt dobrej jako¶ci mi sie wydaje niestety :/ ale do E34 :

1. http://allegro.pl/item1052452540_loz...d_bmw_e34.html

2. http://allegro.pl/item1071955003_loz...28_e24_z1.html

Musze zmierzyæ czy co¶ takiego podejdzie pod mojego amora bo do E32 zamienników brak :/ I teraz mo¿e g³upie pytanie albo ja jestem g³upek :D Czym sie ró¿ni± te 2 ³o¿yska ?? Co takiego wiêcej mam w zestawie z "obrotnic±" ?? Nie ukrywam ¿e chcia³bym kompletne CA£E ³o¿ysko do przodu... Ale tu ³o¿ysko i tu ³o¿ysko , tu 35 z³ , 80 z³ i ta sama firma i wygl±da ¿e to niby to samo...Co dostaje wiêcej ??:P
    A moze kto¶ ma namiary na takie kompletne zestawy ³o¿yska amortyzatora do E32 ??

Z góry dziêki za odp ;) Pozdrawiam

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar rodzinabmw
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    by³o 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusi³o by je sprzedaæ???
    Sk±d
    okolice Sulechowa
    Jak mnie pamiêæ nie my¶li to by³a ju¿ obszerna dyskusja na ten temat. Postaraj siê poszukaæ.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar marek1132
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Sk±d
    Czêstochowa
    Sprzedaj±cy trochê siê zagalopowa³,te ³o¿yska z drugiego linku s± do e30 (miska na sprê¿ynê stanowi odrêbny element),pierwszy link ³o¿ysko e34 choæ pasuje do e32 (miska na sprê¿ynê jest razem z ³o¿yskiem,jeden element),ró¿ni± siê minimalnie wysoko¶ci±.80z³ za nowe to dobra cena.
    "My¶lenie to najciê¿sza praca z mo¿liwych i pewnie dlatego tak niewielu j± podejmuje." - Henry Ford

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar beatles86
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    E32 m60b40
    Sk±d
    Bi³goraj-Lublin
    Te ³o¿yska nie ró¿ni± siê wysoko¶ci± mam je za³o¿one u siebie.
    Zak³ada³em to chyba w styczniu i dalej je¼dzi nie rozlecia³o siê jeszcze ;)
    Znam problem nowe w Aso ok 380 z³ za sztukê. Wystêpuj± jeszcze z firmy mayle co¶ ok. 280 je¿eli dobrze pamiêtam ale ciê¿ko je zdobyæ.

Jak masz amortyzator ze sto¿kiem to bêdzie pasowa³o we wcze¶niejszych latach jak amortyzatory nie mia³y sto¿ka to i mocowanie mia³o mniejsz± ¶rednice.

Pozdrawiam

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    e32, 730, m30b30
    Sk±d
    Siemianowice ¦l±skie
    Z tego co widze to powinno byc to.
    Gilu_e32

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    E32 '91 M30B30
    Sk±d
    Pod³ê¿e/ Kraków
    Dziêkuje bardzo za ka¿d± odp ;)
    Mo¿e pytanie troche laikowate jak dla mnie :P, ale czy wymieniej±c takie ³o¿ysko maj±c i tak ju¿ rozebranego mcphersona zalecacie wymieniæ jaki¶ element wchodz±cy w jego sk³±d ?? Mam dosyæ mocno obni¿one zawieszenie z przodu i wola³bym ¿eby tam wszystko troszke pohula³o a nie ¿ebym zaraz znowu grzeba³ ;P Napewno os³ony i odboje ;) czy co¶ jeszcze ?? tak± reperaturke sk³adaj±c± sie ze wszystkich elementów gumowych mcphersona kupowa³ kto¶ w aso?? Jaki orientacyjnie jest to koszt ?? ;) je¶li nie w aso wie kto¶ gdzie taki zestaw mo¿na dostaæ ?? ;) Chodzi mi o elementy gumowe typu podstawa gumowa sprê¿yny itd ;) nie o os³ony i odboje bo tego wszêdzie jest od cholery ;P

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •