Poka¿ wyniki od 1 do 6 z 6

W±tek: wyciek paliwa ???

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2009

wyciek paliwa ???

Witam!!!
    Taka sytuacja;
    zostawi³em Lalunie na 5 minut i po powrocie, ku mojemu zdziwieniu czuje paliwo 8/ ,w pierwszej chwili my¶la³em ¿e to jaki¶ trup obok ale nie... to z mojej buchy 8/ plama wielko¶ci 1/4 auta, kapie gdzie¶ za silnikiem, pierwsza my¶l :P zmywam siê st±d... zatrzyma³em siê kilometr dalej gdzie nikogo nie by³o i zdziwienie po raz drugi!!! nic nie cieknie :razz: , jak kto¶ wie co jest grane albo te¿ tak mia³ to dajcie znaæ co jest przyczyn±.

?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar dOOm_PL
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    740iA individual;) / e36 Coupe
    Sk±d
    Przemy¶l
    sprawdz zaraz przy ¶cianie grodziowej od strony pasazera...
    przekrec na chwile kluczyc zeby pompka poda³a paliwo i sadze ze tam bedzie wyciek- gumowa rurka jest zlapana metalowa opaska. Popatrz dobrze a znajdziesz. Obstawiam to na 90%
    Jade wolno ale ciagle przed toba:)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2009
    Jutro pojadê na podno¶nik i zobaczê :) ja jednak stawiam ¿e to nie to, bo jak wyt³umaczyæ fakt ¿e cieknie kiedy auto stoi??? gdyby tylko sp³ywa³o to co wylecia³o to po piêciu minutach wyciek nie by³ by ju¿ tak intensywny... teraz jest zaparkowana od dwóch godzin i nic??? jak paliwo lecia³o to nie mia³o to znaczenia czy silnik pracuje czy nie 8/

??????????????????????????????

Wiem ¿e autko z dusz± ale bez przesady :D

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    BMW 745 I e65 2005r
    Sk±d
    Opole
    No to te¿ mam podobny problem tyle ¿e paliwo mi wycieka dopiero po tym jak 7er przez ca³± noc stoi i siê ruszy wtedy dopiero kapie. Wyciek jest wielko¶ci szklanki i kapie paliwo dok³adnie z prawego przedniego progu mniej wiêcej tam gdzie siê ³±czy os³ona nadkola z os³ona filtra paliwa. ¦ci±gn±³em wczoraj os³onê filtra z my¶l± ¿e ¼le zosta³ zamocowany filtr paliwa ale nawet po w³±czeniu zap³onu nie widaæ ¿adnego wycieku nie ¶ci±ga³em os³ony ko³a bo ju¿ by³em wkurzony po tym ja szuka³em filtra paliwa z lewej stron gdzie rozmontowa³em wszystkie os³ony i teraz nie wiem czy jest sens wyci±gaæ praw± os³onê nadkola ? s± tam jakie¶ bebechy od uk³adu paliwowego?

edit

Trochê jeszcze pogrzeba³em w necie i przyczyn± mo¿e byæ przewód zwrotny paliwa nr 6
    Z tego co rozumiem to auto po zgaszeniu ma w silniku jeszcze trochê paliwa i przez ten przewód wraca do baku wiêc jak 7er siê zostawia na d³u¿szy czas to tym przewodem sp³ywa i przez nieszczelno¶æ zbiera siê akurat u mnie w pokrywie filtra paliwa i dopiero po ruszeniu benzyna znajduje uj¶cie z pokrywy.

Je¿eli jest to b³êdna teoria to mnie poprawcie :D

Vip Vip Awatar max mt
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    E38 735iA i E39 530d
    Sk±d
    Koszalin
    Mia³em podobne objawy, po wymianie wszystkich gumowych wê¿y paliwa, problem usta³. Najprawdopodobniej by³y ju¿ stare sparcia³e i gdzie¶ podcieka³o. Polecam wymianê koszt niedu¿y, a spokój - Bezcenny. :]
    ~~ черный бумер ~~
    Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
    EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Supermen
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e38 750iL
    Sk±d
    Chojnice
    A ja mia³em to w Compakcie. Te¿ tylko po odpaleniu ciek³o. Wymiana jednej obejmy metalowej na wê¿u op paliwa pomog³a.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza siê do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •