Pomyśl trochę.Zamieszczone przez Dzuda
Pomyśl trochę.Zamieszczone przez Dzuda
Ty trochę pomyśl :] nie cytuj mnie i nie porównuj 126p do mojej wypowiedzi o amerykańskich skrzyniach automatycznych ;)
Panowie, znów zaczyna nam upał doskwierać ;) ?
Ja mówię tak : palcie co chcecie i kiedy chcecie, toć to Wasze.
Ale powiem jeszcze tak : w garniturze się w piłkę grać nie idzie.
Rozumiem F01 ale takie auta jak e32 czy e38?hmm...
Dzuda, nie róbmy OT. Temat jest o paleniu gumy a nie o tym czy w e32/e38 wypada ewentualni czy w 10 letnim F01 wypada (bo to ta sama śpiewka).
Oki,koniec OT
P.S F01 nie jest 10 letnie :D
[ Komentarz dodany przez: joe white: 08-06-2010, 23:55 ]
Ale za 10 lat będzie i wtedy też tak powiesz? Dzuda, draniu koniec OT ;) .
:619: oki I'm sorry :564:
Wracając do tematu,automatem nie problemu jest spalić gumy tylko jak ktoś wspomniał jakie będą tego konsekwencje.Raz,dwa nic mu nie będzie ale jak będzie ktoś się nad nim co dzień znęcał to niestety nie wytrzyma takiej jazdy i w efekcie będzie szarpać a potem braknie biegów.Lepiej nie próbować bo się spodoba a potem może ostro szarpnąć po kieszeni (mowa o automacie)Chodź nowe markowe sprzęgło do manuala do najtańszych nie należy(nawet do e32)
Przy paleniu kapcia automat długo nie pożyje... Ja w swojej E38 3.0 manual dawałem radę spalić laczka 18" na zakręcie albo nawrocie - na jedynce kupa dymu, na dwójce już nie dało za bardzo rady na asfalcie.
Ze startu bez hamulca - z 5m śladów dawało radę zrobić
Spalenie na postoju z hamulcem - spróbowałem raz i poszedł piękny dym tyle że ze sprzęgła i 4k zł w plecy na nowe sprzęgło + koło dwumasowe ;)
Generalnie E38 jest samochodem zbyt ciężkim, mało wytrzymałym i drogim w naprawach do katowania - wiadomo od czasu do czasu każdemu odbija, ale na codzień taka zabawa szybko się skończy, lepiej kupić do tego e36/e46.
W moim E46 2,8 ostatnio dla zabawy założyłem stare zimówki 16" - na dwójce można robić co się chce, kilka okrążeń ronda bokiem - no problem, a to tylko 193KM... ale za to komfort w porównaniu do E38.. nie ma o czym mówić :D
Pozdr
Dla spragnionych - duża dawka palenia ;)
Jeszcze jeden filmik
Szymon, jak Ty się za to brałeś w manualu?Zamieszczone przez tristeza
'00 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau
Proste,za mocno wciśnięty hamulec.Wtedy bardzo łatwo spalić sprzęgło.Ten sam błąd zrobiłem w e34 535(ale kiedy to byłoZamieszczone przez michal_5000
)
Dalej trudno mi to sobie zwizualizować...
Czyli co - trzy pedały trzeba wciskać w odpowiednich proporcjach? A to sprzęgło to po co?
'00 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau