Rozumiem , czy moze to mieć coś wspólnego z tym kopceniem na wolnych obrotach ? Pozdr
Rozumiem , czy moze to mieć coś wspólnego z tym kopceniem na wolnych obrotach ? Pozdr
Nie mam pojecia, nie przerabialem tematu bo z moim silnikiem nie mam takich problemow.
Sebek
U mnie błędów w silniku nie ma....stąd gorzej z diagnozą:/
Pojadę chyba jeszcze raz do ASO i niech mi konkretnie powiedzą co jest grane.
Może faktycznie jak to kolega voshon, napisał trzeba wymienić uszczelniacze zaworowe...zobaczymy.
A odczuwa kolega jakies braki mocy itd? Moje auto w czasie przyciskania raptownie gazu nie przykopci , jedynie jak postoi w korku ,
To by wskazywało ze pierścienie puszczają :D?Zamieszczone przez SLU
Braku mocy nie ma, autko ciągnie jak trzeba.....U mnie jest dokładnie to samo, przykopci tylko jak postoje dłużej w korku czy na światłach.Zamieszczone przez SLU
Ja poważnie o tych pierścieniach - jeżeli dobrze kombinuje to takie są objawy - przynajmniej przy autach z lat 80 :D
Coś w tym jest....Zamieszczone przez Aldik
Poczytałem dziś na innych forach wiele wątków o silnikach bmw, które biorą olej (zarówno w e34, e39, e48) i faktycznie główna diagnoza to:
1. uszczelniacze zaworowe
2. pierścienie
może faktycznie tutaj leży przyczyna:/
Orientujecie się ile może kosztować wymiana (tzn same ww. części) ??
Znając życie niestety po drodze zawsze coś jeszcze wyjdzie do wymiany po za samymi pierścieniami, trzeba zdjąć obydwie głowice wieć planowanie i uszczelki dochodzą na bank itd itp. Zadzwon sobie do www.sxxxxxxxxs.pl - moi kumple, mają dobre części oryginalne jak i zamienniki - bez problemu Ci sprawdzą ceny jak sie powołasz na mnie. Wysyłają za pobraniem..Zamieszczone przez FCB
dzięki Aldik za ten kontakt:)
no właśnie, znając życie dojdzie jeszcze wymiana 100 jakiś uszczelek i innych pierdół....no ale co zrobić, póki co nie mam zamiaru sprzedawać furki, bo po za tym problemem, to autko jest naprawdę super, extra wyposażony więc ciężko byłoby mi się z nią rozstawać, a jeszcze trudniej nabyć kolejny egzemplarz z takim wyposażeniem:/
także nic mi innego nie pozostaje jak rozwiązanie omawianego tematu....
w przyszłym tygodniu zadzwonię do ASO ile u nich będą graty kosztować, później porównam z cenami ze strony od Aldik'a, i trzeba będzie zacząć działać :]