Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 11

W±tek: uszkodzony komputer navigacji mk1 ??

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    e38 750I Alpina mod
    Sk±d
    Jelenia Góra

uszkodzony komputer navigacji mk1 ??

Witam oto mój problem..

po w³aczeniu zap³onu na navi MK1
    za¶wieca siê zó³ta dioda ON
    po czym pojawia siê dioda CD IN

i po chwili ..
    dioda ON miga 3 razy i tak w kó³ko..
    na Board monitorze nie mam wy¶wietlanej navi

zakombinowa³em 2 komp mk1 i to samo.

"B£AD ARCNET" ni ma komunikacji...

kupi³em 2 kabekek ARCNET do tunera tv .. nic nie da³o.

nie wiem czy to mo¿liwe ¿e ten 2 tez uwalony,

nie wiem co dalej.. nie kupie sobie nastêpnego kompa do navi je¶li to nie to.

czy macie co¶ w tym temacie do powiedzenia ?
    dwa s³uszne wybory w ¿yciu to R6 i V12

BLOG MOJE AUTO
    MOJE AUTO komentarze- te pozytywne jak i negatywne mile widziane.

Sprawdz tuner TV,byc mo¿e on ci pad³ i nie daje obrazu na mionitor,bo chyba w MK1 to on jest odpowiedzialny za obraz ;)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    e38 750I Alpina mod
    Sk±d
    Jelenia Góra
    Cytat Zamieszczone przez komando
    Sprawdz tuner TV,byc mo¿e on ci pad³ i nie daje obrazu na mionitor,bo chyba w MK1 to on jest odpowiedzialny za obraz ;)
    ale TV, i reszta wy¶wietla.. tylko nie ma opcji navi... reszta funguje jak ta lala

mo¿liwe ¿e padniêta jest cze¶æ tunera odpowiedzialna za sygna³ z navi ?

BLOG MOJE AUTO

Podobny problem ma Kolega Neuf,wszystko ¶miga oprócz navi,hm trudno powiedzieæ co siê sta³o

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    e38 750I Alpina mod
    Sk±d
    Jelenia Góra
    no sta³o siê to ¿e nie ma komunikacji miêdzy kompem navi a tunerem.. tylko pytanie czy to wina kompa/czytnika ... czy tunera TV

najprêdzej by³o by wiadomo jak by kto¶ kto ma sprawne MK1 wys³a³ kompa od navi
    mi lub koledze Neuf i podpi±æ czytnik.. i zobaczyæ.. jak navi pojawi siê znaczy ¿e czytnik . jak nie znaczy ¿ê tuner...

NEUF .. mogê ci mój czytnik wys³±æ.. nawet dwa aby sprawdziæ czy dzia³a u Ciebie
    ew. mo¿esz mi sys³±æ swój.

BLOG MOJE AUTO

u¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    e38 czerwone
    Sk±d
    Bia³ytok
    Spoko czytniki to ja ju¿ mam 3z czego 2 na 100% sprawne ... Na wiosnê mam umówion± naprawê wiêc jak wtedy co¶ wyszukamy tona pewno Ciê poinformujê co i jak wiêc na spokojnie - 6 lat ganiam bez navi i jako¶ nie odczuwam jej braku ale wypada ja w koñcu naprawiæ :)

Cytat Zamieszczone przez Neuf
    6 lat ganiam bez navi
    Cytat Zamieszczone przez Neuf
    ale wypada ja w koñcu naprawiæ
    Gratuluje Neuf,szybkosæi w dzia³aniu :what: :hihi: jasne ¿e wypada i powinno byæ to zrobione 5.5 roku temu :P ;D ;D

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    e38 740 b44
    Sk±d
    Ostrów wlkp
    no wiêc mia³em taki sam problem i wczoraj w auto i 200 kilometrów do kolesia który ma na czê¶ci bmw z mk1.I wymieniamy czytnik i nic wymieniamy tv modu³ i jest wiêc wymieniamy z powrotem na mój czytnik i nie ma.Ale bigos trzydziesto minutowa burza w g³owach i doszli¶my do wniosku ¿e to kable wiêc do dawcy i wytarga³em(dos³ownie)kabelek ten co jest w rogu czytnika ok±g³a wtyczka(idzie od czytnika do tv modu³u) i jest navi lecz brak p³yty.Kupi³em dla pewno¶ci wszystkie graty i do ostrowa(wietrzymy wydech).W ostrowie po w³o¿eniu p³yty okazuje siê ¿e navi niby jest ale stoi gdzie¶ ko³o warszawy i ani nie my¶li ruszyc wiêc pewnie brak sygba³u gps.I tu pytanie do was koledzy oriêtujecie siê gdzie mam sprawdzic ile satelit widzi(albo nie)moja navigacja

O ile siê orientujê, to MK1 wymaga kalibracji.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    e38 740 b44
    Sk±d
    Ostrów wlkp
    ale jak to zrobic??????

--

szukam te¿ instrukcji jak rozblokowac tv podczas jazdy gdzie¶ to widzia³em ale nie mogê znalezc poda kto¶ link dziêki

---

no i zrobi³em.Do mojego starego czytnika w³o¿y³em nowy napêd i w³o¿y³em do auta w menu information wybra³em opcjê position wpisa³em aktualn± pozycjê i posz³o.Wszystkim którzy chc± uruchomic mk1 i maj± wydac na to chocby 100 pln dajcie sobie spokój,ta navi jest chyba z innej czaso przestrzeni.Fakt naviguje ale jako¶ s³abo tylko g³ówne ulice.Jestem z tych co chc± miec w aucie wszystko sprawne,ale jakbym zna³ efekt to bym odpu¶ci³.Teraz czas na mk4 i 16;9

MOD: Edytuj posty!

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •