Drodzy Koledzy, po pierwsze chciałbym się pochwalić swoim dzisiejszym (wczorajszym?) zakupem:
http://moto.allegro.pl/item104329559...schnitzer.html
Za ten komplecik zapłaciłem 1200zł, sprawdzone na wyważarce tak trochę "na szybko" bo nie ściągaliśmy opon, rzuciłem tylko okiem czy są proste przy obracaniu i oczywiście wynik z wyważarki 0 wiec zdecydowałem że biorę :) Myślę że warte swej ceny.
Jest to wzór AC Schnitzera (w moim odczuciu nawet ładniejszy) z polerowanym parapetem, marki MBN - Made in germany. Felgi wygladają faktycznie zgodnie z tym co zapewniał sprzedający na "nic nie robione".
Zanim jednak je założę, proszę Was o drobne wprowadzenie w tematykę kółek, sa to moje pierwsze wogóle zakupione kółka i nie mam pojęcia na co zwracac uwagę, jak je założyć.
Poprzedni właściciel zwrócił mi tylko uwagę na to że mogę mieć za krótkie śruby, że mają wystawać jakieś co najmniej 1,5cm po przyłożeniu w otwor nowej felgi, dał mi także 3 pierścienie centrujące (jak stwierdził jedna felga "ma ciasniejszy otwor i jest niepotrzebny") nie znam się na tym i wydaje mi sie to dziwne.
Kolejna sprawa to nie wiem czy użyć należy dystansów i do czego one tak naprawde moga sie przydać. Felgi jezdzilły w e34 jeszcze do dzisiaj. Czy te pierscienie powinienem kupić inne czy beda pasiły?
Podpowiedzcie mi jak się zabrać za zalozenie ich, co musze dokupić ew. poleccie proszę jakaś konkretna lekture na 7er.pl bo glupio sie zabierac za czytanie wszystkich tematow po kolei jak w sumie nie mam zielonego pojecia na co zwrocic uwage :)
Z Waszą pomocą być może już w piątek pochwalę się fotkami na nowych kółkach :]