Jak w temacie... u³ama³ mi siê peda³ gazu w miejscu gdzie siê zgina przy pod³odze .
Kto¶ ma schemat lub podpowie jak go zdemontowaæ ??? czy da siê to pospawaæ (plastik)???
Jakie¶ wskazówki ???
Z góry dziêki za pomoc.
Jak w temacie... u³ama³ mi siê peda³ gazu w miejscu gdzie siê zgina przy pod³odze .
Kto¶ ma schemat lub podpowie jak go zdemontowaæ ??? czy da siê to pospawaæ (plastik)???
Jakie¶ wskazówki ???
Z góry dziêki za pomoc.
Spawaæ raczej nie warto....
Acc.pedal/acceler. pedal assy-potentiom. - BMW parts catalog
Peda³ taki jest stosowany od dawna (chyba nawet e21 mia³o taki sam).
Peda³ jest instalowany na zatrzaski, o ile dobrze pamiêtam, to zatrzaski s± w centralnej czê¶ci peda³u, od przedniej i tylnej strony. Trzeba lekko podwa¿yæ p³ask± os³onê dywanu i pod ni± szukaæ zatrzasku.
Nie uda³o mi sie wyj±æ peda³u. Generalnie z obrazka czê¶æ "1" urwa³a siê na dole na zgiêciu.
BMW to dobre samochody s±... twarde i trwa³e... co raz czê¶ciej siê zastanawiam czy FIAT nie jest bardzie wytrzyma³y !
Wstawi³em zawias na wkrêty i na razie lata.
400 z³ nowy peda³ :)
Dziêki Sylwek za schemacik.
pozdro.
Ten peda³ wystêpuje tylko w e38 i e39. W innych konstrukcja jest podobna, ale chyba nie bêdzie pasowa³.
Kup u¿ywany - zap³acisz za niego grosze.
Od samego dodania gazu siê urwa³?
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza siê do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
Nie tylko.Zamieszczone przez xsilver
KLIK
Nie wiem, max, jak Ty sprawdza³e¶ te ceny, ale wg mojego, lekko przestarza³ego cennika to wychodzi oko³o 60 z³. My¶lê, ¿e z wysy³k± przez ASO nie bêdzie to kosztowaæ wiêcej ni¿ 100z³.
kolega ma za ciê¿k± nogê :P zawiasy to te¿ dobra alternatywa :)
To jest tylko kwestia czasu ;)
SYLWEKK - to siê zgadza, ale dla samochodów przed 09/99. A kolega ma 2001 rok - i dla takiego 730d moje etka pokazuje tylko taki peda³ gazu - i tu cena by siê zgadza³a:
http://www.realoem.com/bmw/showparts...49&hg=35&fg=20
Ale oczywi¶cie mogê siê myliæ ;)
dok³adnie tak, jak xsilver pisze. Peda³ jest zespolony z potencjometrem :/ ak pamiêtam to nie koduje siê go i nie setuje. Pod³±czysz i bêdzie OK
Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci
Ups - moje przeoczenie, sorry ;)