Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Pękła sprężyna

Vip Vip Awatar ArekLand
    BMW
    E38 2.8i "Zender"
    Ja zawsze raz w roku, przeważnie po zimie, jadę moimi autami do znajomego na tzw kontrolę zbieżności. Dlaczego, bo polskie drogi są gorsze niż rajd po bezdrożach. Wracając do tematu to przyjęło się, że po każdej interwencji w zawieszenie powinno się to sprawdzić. Koszt mniejszy niż wymiana ogumienia, wiec "Róbta co uważata" !

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez fajter34
    Wymień od razu obydwie bo druga tez strzeli wiem z doświadczenia u mnie tak było za miesiąc pękła druga
    U mnie w 1,5 miecha 3 sztuki ;D ekonomiści w BMW wszystko muszą wyliczać aż tak dobrze?? :razz:

Cytat Zamieszczone przez Marek760i
    ale czy czasem przyczyna nie jest padnięty amor, bo wymieniając sama sprężyne wyeliminujesz tylko skutek a nie przyczyne
    Bardzo wątpię, amory są dobre w E38 ale sprężyny to już dramat, pękają bez sensu nawet same z siebie w zaparkowanych autach pod domem, nie potrzebują do tego żadnej wyrwy czy krawężnika...
    PS. Pisz poprawnie po polsku, z góry dzięki.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Cytat Zamieszczone przez coboss
    amory są dobre w E38 ale sprężyny to już dramat
    Dokładnie tak.

Sporo później pojawiły się amorki tzw. dwustronne a i tak sprężyny pękaja. Nawet w 2 letnim X6 się zdarzyło ;)
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 4,0 aut. 1995
    Autko znowu jeździ! Pozostaje mi teraz przekładka z drugiej strony i znalezienie pojedynczej opony bo jeżdżę na zapasie. Może ktoś ma taką np właśnie na zapasie i odstąpi: Dunlop sp sport 2000e 235/60r16 100W?
    pzdr

Uprawnienia umieszczania postów