potrafia potrafia... tak samo jak moja najwiecej spalila 12l... :xZamieszczone przez Marcin978
7,5litra w trasie... ..pewnie mozna i do 6l zejsc..ale wtedy trasa wawa-gdansk trwalaby 7godz zakladajac ze bylaby autostrada..
potrafia potrafia... tak samo jak moja najwiecej spalila 12l... :xZamieszczone przez Marcin978
7,5litra w trasie... ..pewnie mozna i do 6l zejsc..ale wtedy trasa wawa-gdansk trwalaby 7godz zakladajac ze bylaby autostrada..
Zamieszczone przez Marcin978
zadales takie pytanie...wiec po co pytasz skoro zakladasz ze sie nie zepsuja...czy turbiny latwo padaja?
Zamieszczone przez Marcin978
spoko tyle ze musisz wziac poprawke bo twoja nie jest sprawna w100%ach :P ...wiec ja w Bremen mam 9l po miescie... a bielsk chyba i tak mniejszy.. te 16 litrow to chyba z przyczepa,i pod gore...
Kurw..... chłopcy dajcie juz sobie na luz. Dyskusja jest naprawde jałowa i nie doprowadzi was do żadnego rozwiązania. Ja tam lubię i 3.0d i 4.0d i nawet e46 lubię, także dajcie juz pokój.![]()
7-ka! Ja do tej pory nie zabierałem głosu w tej Twojej pyskówce z Marcinem. Na samym wstępie zaznaczam, że nie chcę chwalić v8 diesla. Ale po kolei. Co z tą ekonomicznosćią przy spalaniu? Ty mając 730 d. kupujesz napęd po 4,1 zł za litr, przy średnim spalaniu 9l/100 i tak wymiękasz z kimś kto ma v8 i spala mu 12l/100 przy cenie zakupu napędu po 2,7 zł. za litr. Wystarczy popytac, zagadać z kim należy i po problemie. Mówisz i masz...i płacisz taniej. Jak umiesz liczyć to sobie policz! Myślenie przecież nic nie kosztuje. Po drugie, osiągi! Stary nie przesadzaj z porównywaniem 730d. z 740 d. Tu nawet nie ma o czym dyskutować. Dla mnie osobiście najważniejsza jest świadomośc, że większego, silniejszego e38 z dieslem nie ma i tę satysfakcję mam dla siebie i nikt mi jej nie odbierze ani nie zmąci! Co do awaryjności turbin. Podstawa to nie wciskać pedału w podłogę przez pierwsze pięć minut jazdy dieslem aż auto nie złapie odpowiedniej temperatury. Bo jeśli będziesz robił inaczej to zajeździsz każde turbo bez względu na to czy ma dwie czy jedną turbinę, pojemność 3,9 , 3.0 czy 1,4. Co do padania wtrysków. Mamy auta o przebiegach 230- 250 tys. km. które kupiliśmy niedawno. I kwestią farta jest czy poprzedni właściciel w Niemczech czy jak w moim przypadku w Szwajcarii wcześniej je wymienił ( ja właśnie kupiłem to auto a nie inne bo było ze Szwajcarii). Na koniec nie masz prawa pisać, że 740d. jest droższe w eksploatacji niż 730d. bo ani mi ani Tobie ani Marcinowi poważnie auto się nie zepsuło czego sobie i Wam życzę!!!! A jeśli będziesz 7-ka tak marudził to.... lepiej już nic nie piszę...!!! Pozdro Panowie.
Pozdrawiam!
oj oj,troche sie zagalopowales...Zamieszczone przez jasko1969
Czy to groźba?Zamieszczone przez jasko1969
PS: Rozluźnijcie poślady i przenieście swoją jałową licytacje na padnięte turbiny na poziom prywatych wiadomości, bo to gdybanie niewiele wnosi to tematu.
Każdy ma jakieś tam pobudki i przyczyny, dlaczego kupił diesla/ V12/ 2.8 itp.- ba! Nawet chodzi o BMW e38, a nie tylko o wersje silnikową! Dlatego proponuje zaprzestać stroszenia piórek i pokazywania "jaka to ze mnie szczwana landryna, bo jeżdże po mieście 180km/h za 17,99zł z przyspieszeniami promu kosmicznego" (nikogo konkretnie nie mam na myśli).
Do rzeczy Panowie!
Bez urazy i z pozdrowieniami :papa:
100%
Panowie zakopujemy topory! Wyjaśniłem sobie wszystko z 7ką na pw i jest ok! To forum jest naprawdę fajne! Tylko jedna uwaga do moderatorów! Dlaczego przy takich dyskusjach nie możemy wspólnie coś wyp...ć. Może da się coś zrobić w tym temacie...?
A dokładnie o co Ci chodzi??
Poza tym Marcin to Admin :P
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98