Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 20

W±tek: [ elektryka] [E38] problem z modu³em ¶wiate³ LCM

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    BMW 750I xDrive 2013
    Sk±d
    Wieliczka

[ elektryka] [E38] problem z modu³em ¶wiate³ LCM

Mam problem z modu³em ¶wiate³ i chcê go wymieniæ, mo¿na go naprawiæ ale ja nie mam za du¿o czasu bo wyje¿d¿am z rodzin± za dwa tygodnie, czym siê kierowaæ przy zakupie drugiego. Moje nr to GMIII (high) 12V BMW 61.35-8 376 641, 608 377 10 HW1.6 SW1.5, jak nr bmw s± takie same tak te drugie siê ró¿ni± np HW1.6 SW2.0 co to oznacza?

Pomiesza³e¶ pojêcia. LCM to modu³ ¶wiate³. GM3 - modu³ komfortu. Co chcesz zmieniaæ i dlaczego?

GM3 nale¿y kodowaæ. LCM zawiera w sobie nr VIN oraz przebieg (trzeba to zsynchronizowaæ) oraz równie¿ kodowaæ. LCM jest umiejscowiony w s³upku przed przednimi prawymi drzwiami.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    BMW 750I xDrive 2013
    Sk±d
    Wieliczka
    No to znalaz³em nie to co chcia³em, mo¿e od pocz±tku - problem zacz±³ siê od kierunków tzn w³±czaj±c kierunek na zegarach kontrolka nie mruga³a i brak sygna³u a ¶wiat³o mruga. To samo z d³ugimi w³±czone ¶wiec± a na desce zero info. Wczoraj to ju¿ katastrofa podczas jazdy kierunek samoistnie sygnalizowa³ na desce w³±czenie a w rzeczywisto¶ci nie ¶wieci³. Nie dzia³a te¿ prawy przycisk na zegarach tzn po naci¶niêciu nie wyskakuje ¿aden komunikat. Dowiedzia³em siê ¿e to jesm modu³ ¶wiate³ i dlatego mój temat.

Vip Vip Awatar Cichy
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    e38
    Sk±d
    Poznan
    pitak, zdecydowanie to bedzie LCM od kiedy ten problem sie pojawil? byles na komputerze?
    Impossible is nothing

¯yæ szybko, umieraæ m³odo

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    BMW 750I xDrive 2013
    Sk±d
    Wieliczka
    problem pojawi³ siê we wtorek, by³em na kompie i wysz³o, ¿e jest problem z LCM

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    BMW 750I xDrive 2013
    Sk±d
    Wieliczka
    Czy modu³ ¶wiate³ jest pod schowkiem, czy gdzie¶ w innym miejscu? Bo pod schowkiem mam GMIII i jest to modu³ komfortu.

Vip Vip Awatar Cichy
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    e38
    Sk±d
    Poznan
    pitak, to najprosciej kupic nowy z alledrogo i go zakodowac pod twoje auto. Chyba ze da sie Twojego ratowac ale w±tpie w to. Modu³ swiate³ znajduje w przednim s³upku przed drzwiami pasa¿era tak jak pisa³ Tobie Sylwekk
    Impossible is nothing

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    BMW 750I xDrive 2013
    Sk±d
    Wieliczka
    Dziêki serdeczne, a je¶li chodzi o kodowanie to czy zak³adaj±c inny wiem,¿e bêdzie inny przebieg na zegarach i vin, ale czy da siê je¼dziæ do momentu przestawienia

Vip Vip Awatar Cichy
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    e38
    Sk±d
    Poznan
    Da sie jezdzic ale mozesz miec niespodzianki typu wariowanie swiate³ lub tez nie bada sie swiecic komunikaty na zegarach.
    Impossible is nothing

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    BMW 750I xDrive 2013
    Sk±d
    Wieliczka
    Znalaz³em problem, wilgoæ z dywaników chyba dosta³a siê pod LCM i efektem s± za¶niedzia³e styki na ¶rodkowej wtyczce (ma³e piny) ale do tego stopnia, ¿e 4 z nich prawie siê utleni³y i nie ma styku z wtyczk±. Bêdê musia³ kupiæ inny bo takiego po³±czenia nie dokupie a partyzantki nie chcê robiæ z lutowaniem kabelków.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •