U mnie te sposób nie dzia³a :(Zamieszczone przez przemo9999
U mnie te sposób nie dzia³a :(Zamieszczone przez przemo9999
Impossible is nothing
¯yæ szybko, umieraæ m³odo
Jarek971 - czy problem wi±¿ istnieje ??
Gra muzyka
U szajboosa wystarczy³o 10 wy³±czeñ i w³±czeñ zap³onu. Pó¼niej kontrolka sama zgas³a ;)Zamieszczone przez przemo9999
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms
u mnie z ty³u jak zmienia³em klocki, wystarczy³o na chwilke aku odpiac i pod³±czyæ - odrazu b³ad znik³ :)
Bia³y
Problem dalej aktualny.Przód robi³em w styczniu.Aku odpina³em i te¿ nie pomog³o.Posprawdzam kabelki.
je¶li jeste¶ pewny ze czujniki s± OK, wówczas sprawd¼ przewody przy przej¶ciu pod nadkola. Tam czasem zdarza³o siê ze siê u³amywa³y przewody wewn±trz izolacji. Trzeba nieco wyczucia zeby znale¶æ tak± usterkê :)
Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci
Kolego.. hmm sprawdz tak jak pisze Sylwek,Zamieszczone przez Jarek971
natomiast jak nie bedzie poprawy spróbuj rozci±æ Izolacje na kablu i bêdziesz mia³ dwa przewody, zmostkuj je ze sob± i je¿eli b³±d zniknie znasz przyczyne - uwalony czujnik
Je¿eli nie zniknie polótuj te dwa przewody tak jak by³y, zailozuj i szukaj innej usterki.. Moim zdaniem czujnik jest zepsuty
Tym sposobem wykluczysz czy czujnik jest zepsuty
Bia³y
pomys³ dobry, z tym ze mo¿e nie tnij przewodów :/ Po zdjêciu wtyczki widaæ z boku piny, a konkretnie miejsca gdzie siê wciska ¿eby przewody wyj±æ z wtyczki. Osobi¶cie nie jestem zwolennikiem ciêcia przewodów które maja nielekko. Sól i woda to niemal codzienno¶æ :)
Zmostkuj tak jak bialydaro pisze albo sprawd¼ miernikiem czujnik "na zwarcie"
Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci
Ma³o tego... te przewody (nie wiem jak w przedlifcie) s± wolframowe! I mo¿na zapomnieæ o lutowaniu :( podobno s± ¶rodki które sprawiaj±, ¿e cyna siê ich trzyma ale ja w mojej apteczce ma³ego elektronika nie znalaz³em nic co by sprawi³o, ¿e cyna siê przyklei do kabli :/
---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!
Ja mam przedliftowe 7er, i z ty³u tak sprawdza³em :)Zamieszczone przez coboss
PS. nie trzeba lutowaæ to testów, za³o¿yc koszulke termokurczliw±, skrêciæ dobrze przewody ze sob± - zgrzaæ i nawet lutowaæ nie trzeba :) Pozdro!
Bia³y