Mam pytanko jak w temacie.Po wymianie klocków i czujnika tył w mojej E38,dalej wyświetla mi komunikat o zużytych klockach.Podobno jest jakiś sposób na wykasowanie tego z BC.Będę wdzięczny za informację.Dodam że auto jest z 98r.przed liftem.
Mam pytanko jak w temacie.Po wymianie klocków i czujnika tył w mojej E38,dalej wyświetla mi komunikat o zużytych klockach.Podobno jest jakiś sposób na wykasowanie tego z BC.Będę wdzięczny za informację.Dodam że auto jest z 98r.przed liftem.
samo zniknie niebawem :)
Gra muzyka
Sposób jest nawet na naszym forum, zatem użyj wyszukiwarki.
Wystarczy otworzyc drzwi kierowcy ,wlaczyc zaplon poczekac 30s wylaczyc zaplon wyjac kluczyk, wlozyc spowrotem i odpalic
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców.
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasami aż ciężko ich wyprzedzić...
Sylwekk użyłem wyszukiwarki i nie znalazłem konkretnej porady.Przemo9999 drzwi mają pozostać otwarte czy nie?
Sprawdź czujnik z przodu......... ;D
Jak przerwany to i za miesiąc nie zniknie. Jesli sa OK, komunikat zniknie w przeciągu kilkunastu sekund niezaleznie czy drzwi otwarte czy nie :)
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
Tak drzwi kierowcy musza byc otwarte, a reszta zamknieta. Jak wszystko jest ok to bład musi zniknąć. Ja juz 2 razy kasowałem i zawsze to działa.Zamieszczone przez Jarek971
Drzwi w tym przypadku nie maja nic do rzeczy, ale to tylko Ci ułatwia sprawę ;)
Spojrzałes jak na drugiej osi?
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
Czujniki mogą być nowe ale jak kabel w gnieździe jest nie zicher to nigdy nie zniknie.
Niestety ale te kabelki się sypią mocno z wiekiem wystarczy trochę nimi poruszać i gotowe, gdzieś nie łączą. Sprawdź co jest z nimi i napraw przerwę w obwodzie.
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
No własnie drzwi maja inaczej nie skasujesz błędu. Jak sa zamkniete to nie ma takiej możliwości probowałem, a przy otwartych nie ma problemu.Zamieszczone przez sylwek7