-
Początkujący Użytkownik
paliwo
Najlepszego po Świętach Bożego Narodzenia i Najlepszego na nadchodzący Nowy "LEPSZY" 2008 Rok. A teraz konkrety. Co może być powodem nie działającej pompy paliwa? Czy jest jakiś przekaźnik lub (i) bezpiecznik, który mógł się przepalić ,i w którym miejscu może się znajdować. Odpalam go obecnie awaryjnie z gazu. Nieraz zaskoczy z benzyny ale dosłownie na ułamki sekund, max 2 sekundy pracy na benzynie. Jeżeli to pompa to jaką najlepiej kupić? Dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawiam
-
Doświadczony Użytkownik
Chyba Ci padla pompa paliwa sprawdz czy jak masz zalane ponad polowe zbiornika benzyny odpali Ci ..
Jak by padl bezpiecznik nie zapalila by ani razu , przekaznik chyba tez jest ale nie pamietam
-
Początkujący Użytkownik
mam zalane ponad połowę zbiornika. Objawy takie jak wyżej.
-
7er Freak
chyba jednak pompa...przekazniki sa jak sie nie myle w bagazniku po prawej stronie. Zrob mostek, jak pompa nie chodzi to chyba ona padla.
Pompa czesto pada w e38.
Pozdr.
-
Początkujący Użytkownik
a jaką pompę kupić? oryginał czy jakiś zastępczy produkt, albo jakiś badziew?
-
Początkujący Użytkownik
Apropo paliwa to jakie lejecie do Waszych Siodemek???
-
Doświadczony Użytkownik
-
Zaawansowany Użytkownik
-
Początkujący Użytkownik
ja mieszam na szelu więcej mniej oktan za drugim razem 99 oktan
-
Początkujący Użytkownik
zmostkuj przekażnik jak nie pomoże to podepnij się na krótko do zasilania pompy pod tylnlną kanapą zdemontuj ja i podłącz się do wtyczki zasilającej pompę dołącz plus naprzykład z alkumlatora wtedy będziesz miał 100% czy pompa jest sprawna pompa powinna się włączyć i samochód odpalić po przekręceniu kluczyka
a jak nie to pompa złom!!!
acha bezpiecznik do pompy paliwa jest w listwie koło akumlatora
Uprawnienia umieszczania postów