Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: [ wnetrze] szyberdach metalowy a szklany

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Ostatnio przekładaliśmy u szajboosa cały szyber, żeby nie bawić się z jego rozbiórką(zmiana sufitu na czarny) i właśnie z takim czymś się spotkałem.
    Jeden silnik był z przedliftu(auto 97 rok), a szajboos ma polifta(2001). Na szczęście silniki pasowały plug&play.

Różnica była taka, że w tej z 97 roku były 2 wtyczki w silniczku(jedna to zasilanie z wiązki, a druga to krótki fragment do przycisku), a u szajboosa jest tylko jedna wtyczka, w której są oba te elementy połączone.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

A no to się sprawa wyjaśniła. Ja zmieniałem przedliftowy na przedliftowy, stąd pewnie brak komplikacji. ;)

dzięki chłopaki za dokładne info !!! po weekendzie będę się brał za wymianę. Pozdrawiam serdecznie!!!!!!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 M51 , E39FL S62
    Pytanie do SylwekK

też mam TDSika jak ty ale nie w tym rzecz , zauważyłem przy dokodowaniu wyposażenia jest różnica w szyberdachu zwykłym a szkalnym

co zmienia przekodowanie ?

p3xeon, dobre pytanie. Ja osobiście nie znalazłem różnic w działaniu po zmianie z blachy na szybę. Oczywiście dla porządku "glassdach" został zakodowany. Może to kodowanie zmienia interpretację stanu jakiś czujników, bo na samo działanie urządzenia nie ma wpływu.

Uprawnienia umieszczania postów