E38 miał standardowo 85l, ale każde egzemplarz z nivo (więc jednocześnie każda 750) miały 95.
E38 miał standardowo 85l, ale każde egzemplarz z nivo (więc jednocześnie każda 750) miały 95.
Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330
Tak OT na wsazaniach w tescie chyba 6 jest pokazane 90l jako max. Ciekawe czemu.
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
Dlaczego?Zamieszczone przez Supermen
Ponieważ pływaki są wówczas w górnym połozeniu i podczas zużywania się paliwa dopóki poziom i pływaki ciut nie opadna - te 90 ltr pozostaje
Proste ;)
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
Zamieszczone przez Jey
Dokładnie tak samo jest w E32- wielkość zbiornika paliwa nie zależy od tego czy to Long czy nie, ale właśnie od wyposażenia samochodu w NIVO - w co jeden z kolegów nie chciał wierzyć i twierdził, że bzdury wypisuję :D
Dokładnie, zmodować trochę bagażnik i powinno latać :hihi: :hihi: :hihi:Zamieszczone przez marek1132
Pozdrawiam,
Marcin
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał chłop gdy rzucił młotkiem w kota a trafił w teściową
firma CARTAD produkuje zbiorniki na zamówienie do czego tylko chcesz i dostajesz na to atest
Przepraszam, że odkopuję temat. Mam pytanie do założyciela tematu, czy udało mu się jakoś powiększyć ten bak? Może jakieś wskazówki?
Niezły kotlet:) Zamontowałem u siebie bak od v12 i nie powiększałem go więcej. Tutaj nie daleko znajomi latali do Obwodu Kaliningradzkiego to mieli założone baki od v12 i rozdmuchane sprężonym powietrzem na 120l. Bak wystaje wtedy ok 5cm niżej z tyłu niż standard.