Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: [ tuning] Białe wnętrze a czarna podsufitka

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 735iL
    Niema tragedii z podsufitką , mnie to zajęło dwa dni /jeden demontaż i klejenie ,drugi montaż do 7-em / , a w moim temacie masz kilka fotek jak to wygląda w kontraście z "prawie" białą skórą .
    http://forum.7er.pl/e32-moja-nowa-7-long-vt9539.htm

Marek.

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    BMW
    ORIENT
    Cytat Zamieszczone przez marek-ogi
    Niema tragedii z podsufitką , mnie to zajęło dwa dni /jeden demontaż i klejenie ,drugi montaż do 7-em / , a w moim temacie masz kilka fotek jak to wygląda w kontraście z "prawie" białą skórą .
    http://forum.7er.pl/e32-moja-nowa-7-long-vt9539.htm

Marek.
    Zdania nie zmienie :D coś pięknego

Czarny sufit z beżem jest mega, a z jasnym beżem to już :medit:
    Pewność na każdym kilometrze ...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Polonez Caro
    http://img594.imageshack.us/img594/9972/img0324h.jpg
    http://img412.imageshack.us/img412/6296/img0321q.jpg

Swietnie to wyglada, zdjecie pare godzin, tapicer zabral wszystko na jeden dzien ( tego dnia porobilem plastiki na czarno ), na 3dzien oddal zalozylem w 3h.. Nie polecam samemu robic, bo wyjdzie niezła kaszana - to trzeba naprawdę potrafić. Sam miałem przyjemnosc ogladac jak to się robi i mozna duzo bledow narobic. Koszt 400zl za cala tapicere razem z polka.

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    no piękna sprawa cudownie to wygląda a co może pujsc nie tak??

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Polonez Caro
    Hmm material trzeba ladnie spasowac, przede wszystkim trzeba wiedziec jak porobic wszelkiego rodzaju zagiecia, w jaki sposob nakladac klej i tkanine zeby sie nigdzie nie podwijala oraz zeby nie odchodzila. Trzeba rowniez wiedziec jaka tkanine kupic ( musi byc jak najciensza - z tego co wiem moja ma 2-3mm ). Koles za sama tkanine dal 180zl, mowil ze na bublach nie robi :D.. wiec robocizna 200zl - czyli wcale nie tak duzo za zrobienie tego 5/5. Powiem ze bylo to w listopadzie, jest czerwiec wiec 8 miesiecy i zero problemow :)

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    Blog
    20
    Aru89, no to bajka a pamiętasz może ile metrów materiału było potrzebne ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    bylo e38 735i
    boska musze taką mieć :D a ten materiał z którego on to robił to pewnie był bardzo elastyczny? myślałem zeby to robić samemu, ale przeraża mnie ten szyberdach i słoneczniki :)...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Polonez Caro
    Nie pamietam ile metrow, ten material byl elastyczny. Kamiltar do e38 mam podsufitke, musialbys jedynie dorobic sobie szyberdach i boczki. Mam nowke czarna lezy w piwnicy i sie kurzy bo mi mechanik sie pomylil i sprzedal zla podsufitke, a mojej nie moglem uzyc bo podpalila sie w garazu na imprezie jednej ^_^ zamiast przymierzyc to zrobilem ja na czarno i pozniej sie zdziwilem jak chcialem zalozyc i musialem druga robic :D jakbys byl zainteresowany to wal priv ;)

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    Blog
    20
    zainteresowałem się tematem byłem u tapicerza wgl ogarnąć czy u mnie ktoś to zrobi, kolega polecił mi kolesi dobry i tani robił u kolegi kompletne wnętrze w miniaku i wyszło mu to super a koszt niewielki mi za robociznę powiedział 130zł (sufit, szyber, wszystkie osłony słupków, i tylna półka) wydaje mi się ze cena super a widziałem już jego prace i wiem ze jest porządna. więc zaczynam starania o czarny sufit u siebie u mnie będzie trochę prościej ,mam 2 komplet , zaniosę do zrobienia a gdy będzie gotowe tylko poprzekładać i bajka :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Polonez Caro
    To wyjdzie Cie podobnie tylko lepiej jak on material kupi, nie bedzie gadac pozniej ze zly material dlatego jakies jaja sa ;)

Uprawnienia umieszczania postów