Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Narzędzia

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Ja kupuje narzędzia z LUX'a - w zalezności do czego będa Ci potrzebne mozesz wybrac w jakosci - oznaczona gwiazdkami wiadomo im więcej tym drożej. Mam skrzyneczke za którą płacilem coś ok 500zł ale dużo mniej narzędzi niz w tej co pokazaleś. Ogólnie wyjdzie drożej skąpletowanie tego co pokazałeś ale ja jestem bardzo zadowolony. Działam na nich pare lat, wiadomo nie profesjonalnie non stop, ale są ok...

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    http://luxcms.bullex.de/pdf/Internet...kz_niedrig.pdf - mam skrzyneczke ze strony 27 - ta profi **** (lewy górny róg)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW 745 I e65 2005r
    Z luxa mam narzędzia do typowej budowlanki i faktycznie są bardzo dobre tyle że cena przynajmniej w OBI nie jest najniższa a płacić np za młotek 4 razy więcej niż za kuźnie to jednak jest przegięcie :)

Ja też mam dobre doświadczenia z Luxem. Z tą tylko różnicą, że OBI omijam szerokim łukiem. Najdroższy market budowlany na rynku, a wybór kilkukrotnie mniejszy niż w teoretycznie konkurencyjnej Castoramie czy Praktikerze.
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32 735i
    Ja kupiłem ok 3 lat temu taki zestaw z yato
    http://www.allegro.pl/item1039413859...o_yt_1268.html
    Dłubię za pomocą tych narzędzi amatorsko ale dosyć sporo. Do tej pory udało mi się zniszczyć: trzy końcówki do małej grzechotki (śrubokręt gwiazdka i jeden płaski), przegub 1/4" ale i tak pomimo tych uszkodzeń szczerze polecam. Inne narzędzia przy moim użytkowaniu nie wytrzymywały dłużej jak rok, półtora, a korzystałem z różnych m.in. toptul, sonic (odradzam), vorel (sprawdziły się w budowlance).

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    Polecam Stanley lub Coval - nie do pogięcia (no przynajmniej mi się jeszcze nie udało ;) - natomiast inne to bez większych problemów się wyginały).
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Cytat Zamieszczone przez Aldik
    Ja kupuje narzędzia z LUX'a - w zalezności do czego będa Ci potrzebne mozesz wybrac w jakosci - oznaczona gwiazdkami wiadomo im więcej tym drożej. Mam skrzyneczke za którą płacilem coś ok 500zł ale dużo mniej narzędzi niz w tej co pokazaleś.
    Dokładnie, to samo chciałem powiedzieć - "marketowe narzędzia" nie są wszystkie tej samej klasy.
    Ja zwykle szukam serii LUX-TOOLS Profi w Obi - i nigdy nie miałem wpadki (a przyrządzik do ściągania izolacji nie do pobicia).
    Właśnie wczoraj kupiłem zestaw kluczy (tylko 1/4", sporo mniejszy od tego YATO) - zobaczymy jak się będzie sprawował. Zapłaciłem 259 PLN.
    Ogólnie lubię Obi bardziej niż Castoramę/Praktikera - mam wrażenie, że większy jest wybór towarów lepszej jakości.

PS. ciekawostka taka, że LUX-TOOLS są produkowane w Niemczech - choć myślałem że w Europie nie ma już przemysłu... ;D
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Z LUX profi mam zestaw torxów nasadowych ( http://ecx.images-amazon.com/images/I/41E6R9DCJPL.jpg ) - już ok 10 lat jest mocno męczony i nic się nie dzieje - więc też mogę polecić.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Ja mam Yato i Covala i jestem podwrażeniem ich wytrzymałości :-) Śmiało można polecić.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    .........................
    Ostatnio edytowane przez Neuf ; 16-01-2011 o 10:21

Uprawnienia umieszczania postów