Witam
No i sta³o siê pierwsza powa¿na naprawa mi siê szykuje niestety ;( , od tygodnia mam problem z p³ynem ch³odniczym. Zaczê³o siê od za¶wiecenia siê komunikatu kuhlwasser prufen sprawdzi³em od razu poziom p³ynu wydawa³o mi siê w porz±dku, ale dla spokojno¶ci dola³em troszeczkê wstawia³em auto do gara¿u na ¶wiêta wczoraj trochê je¼dzi³em by³o wszystko ok a dzisiaj zobaczy³em jak sta³em na zapalonym silniku niewielk± plamê pod autem wiec wzi±³em auto do gara¿u skoczy³em do kana³u po¶ci±ga³em wszystkie p³yty z pod silnika i zobaczy³em p³yn mniej wiêcej pod zbiorniczkiem wyrównawczym dodam ze wcze¶niej monitorowa³em pod korkiem oleju czy nie ma przypadkiem bia³ej mazi nawet dzisiaj jak wjecha³em do gara¿u ¿eby obadaæ sk±d cieknie.
A dzisiaj w gara¿u zauwa¿y³em ze mi wzrasta ca³y czas p³yn ch³odniczy i wylewa go przez korek, silnik siê nie przegrzewa³, po zgaszeniu p³yn zacz±³ powoli spadaæ i po zgaszeniu sprawdzi³em jeszcze raz czy pod korkiem oleju nie ma jakiej¶ mazi i niestety ku mojemu przera¿eniu zobaczy³em bia³± ma¼.
Powiedzcie, jakie mog± byæ koszty naprawy?
Dziêki za pomoc i pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem