Cytat Zamieszczone przez michal_5000
Cytat Zamieszczone przez kamiltar
Jeżeli przyjąć normy jak dla 4.4 - to 109°C max.
Czyli że z tego piszesz, wiskoza nie powinna pozwolić na nagrzanie sie płynu powyżej 109°C-110°C.
Wszelkie temperatury powyżej 110°C są złem i wynika to z faktu ze wiskoza jest uszkodzona lub nie działa poprawnie od ''urodzenia''.
Żeby być precyzyjnym, to nawet 110°C nie jest prawidłowe (idealnie powinno nie przekraczać 108-109°C.
Witam
u mnie w mojej buni silkin m62b44 podczas postoju max temperatura 113 stopni i zbija do 108 jakos sie tym nie przejmuje wymienialem wisko i nic sie nie zmienilo więc dalem spokój i mam to głeboko w poważaniu co inni sądzą na ten temat kilku , mechaników to oglądało i nie uznali tego za usterke.

Apropo tej temperatury to gdzie niegdzie jak dobrze pamietam przeczytalem , ze najpierw powinien sie zalczyc wentylator klimatyzacji ktory pomaga w schładzaniu dopiero wisko zarzuca wyzsze obroty. W moim nie dziala 1 bieg reszta smiga :D ale moja mała lubi ciepełko :D
jak zapier.... jade szybko to temperatura cieczy na poziomie 90 stopni wiec nie ma co sie przejmowac według mnie