-
Początkujący Użytkownik
foto kółka
O takie cos mi chodzi? ET13
To ma pasować w e38, wszystkie cztery kółka 8,5 x17 ET 13 235/55/17 , czy ktoś ma taki wymiar , z et13 jak to sie sprawdza?
-
Zaawansowany Użytkownik
NIe pisz post pod postem a pozatym napisz jasno o co ci chodzi
-
Początkujący Użytkownik
Wałkuje czy te ET13 przy tej feldze nadają się do e38 z tyłu i z przodu? Odpowiedział mi Syl. ale on ma trochę inne kółka i po to ta fota. Czy ktoś jeszcze przerabiał ten ET13 x 4? Z tymi 8,5x17?
-
Vip
Vip
Nie wiem czy pomogę, ale brat ma takie ( nawet z rantem polerowanym ) w E39 po FL i do mojej Loszki E38 nie pasują ze względu na średnice otworu centrującego. Zwróć na to uwagę przed kupnem. ;)
-
Początkujący Użytkownik
No ale powiem Ci ze ten srodek felgi to jeszcze pół biedy mierzyłem pod tym kątem - ale mierzyłem 10 cali 17 ET 15 taki sam wzór na tył , i otwory to OK , tylko to odsadzenie czli ET 13 ?? [ juz kupiłem ] mmm i właściwie jutro bede już mierzył , ale troche mam nerwy gdyby ET13 to kicha.
-
Vip
Vip
u mnie felgi o takich samych parametrach mają aż nadto zapasu miejsca :] w e38 wydje mi się że zginą w nadkolach-przynajmniej tył
-
Początkujący Użytkownik
A jaki masz rozmiar opon? Wypijam kawę i jadę na serv. to zamierzyć. Ciekawe, bo mam na nich gumę 235/55/17. Dzięki.
-
Banned
Faraon, kombinujesz, jak koń pod górę. Już raz Ci napisałem, że mam u siebie wszystkie 4 koła z ET13 (tyle że 8J18"). Twoja felga jest o cm szersza, ale w tym przypadku nie ma to istotnego wpływu. Rozmiar opony masz co do średnicy taki sam jak u mnie (ja mam 235/50/18, Ty masz 235/55/17). Zatem nie ma żadnego ryzyka, że to nie podejdzie. Ewentualną rozbieżność w średnicy otworu centrującego skorygujesz odpowiednim pierścieniem i po sprawie.
-
Początkujący Użytkownik
OK zaraz będę wiedział, miło się z Tobą gada, nara. Tak w ogóle to dzięki.
UFF. panowie ET13 WLAZŁO, dzięki wszystkim, teraz polerka rantu i fotki, tak nawiasem czemu firma BMW nie uwzględnia tego rozmiaru? Przy e38 tylko 16 lub 18. Pozdr.
mod: ponownie proszę używaj funkcji EDYCJA! nie pisz postów pod swoimi! a, edycja po prawej u gory ,ok [nowe foto]
Uprawnienia umieszczania postów