Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: m60 na m30 dużo roboty??

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Widzę że kolejny OT się zrobił,przecież kolega prosił o nie pisanie postów typu "wsadź b40"

Kolego jak będziesz miał tą 5 na dawcę to nie ma żadnego problemu z taką przekładką.Silnik,komputer,osprzęt,pedały,zbiornic zek na płyn hamulcowy,wiązka,skrzynia biegów,wał i dyfer. Nie wiem czy podejdą Ci łapy pod silnik z e34,mogą się trochę różnic.Problemów generalnie nie ma jak się ma oba auta obok siebie...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 730i v8
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    Widzę że kolejny OT się zrobił,przecież kolega prosił o nie pisanie postów typu "wsadź b40"

Dzięki kolego-pisałem już o tym to reszta swoje...kup m5 wsadź b40 itd.Dzięki za podpowiedzi,ale wolał bym jak już to E30 z silnikiem s50b32 lub s38b38 i taka M5 by mogła mnie w pompkę pocałować ;)

moim skromnym zdaniem pakowanie sie w m30 to cofanie się...
    może i tak,ale uważam go za lepszy silnik jeżeli chodzi o trwałość i też rzędowa szóstka ma ładny dźwięk

Cytat Zamieszczone przez rodzinabmw
    Mozna kombinować zawsze mozesz kupic 750i i szukac skrzyni manualnej z E31
    przy moim stylu jazdy z tym silnikiem nie zejdę poniżej 30l/100 i nie mam ot tak do wydania 3-4tyś na samą skrzynie manualną

Cytat Zamieszczone przez zawiś
    do pogromu na ulicy to e34 z 4L motorem w manualu.
    radzę - nie kombinuj :)
    wolę e34 m5 s38b38 ;)

Kolego jak będziesz miał tą 5 na dawcę to nie ma żadnego problemu z taką przekładką.Silnik,komputer,osprzęt,pedały,zbiornic zek na płyn hamulcowy,wiązka,skrzynia biegów,wał i dyfer. Nie wiem czy podejdą Ci łapy pod silnik z e34,mogą się trochę różnic.Problemów generalnie nie ma jak się ma oba auta obok siebie...
    no i też mi się tak wydaje

Kolego Dżuda a Ty jesteś zadowolony z tego silnika?Zamienił byś na m60b30????
    Jestem jaki jestem

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Cytat Zamieszczone przez mlodygniewny78

Dzięki kolego-pisałem już o tym to reszta swoje...kup m5 wsadź b40 itd.Dzięki za podpowiedzi,ale wolał bym jak już to E30 z silnikiem s50b32 lub s38b38 i taka M5 by mogła mnie w pompkę pocałować ;)

moim skromnym zdaniem pakowanie sie w m30 to cofanie się...
    może i tak,ale uważam go za lepszy silnik jeżeli chodzi o trwałość i też rzędowa szóstka ma ładny dźwięk

Cytat Zamieszczone przez rodzinabmw
    Mozna kombinować zawsze mozesz kupic 750i i szukac skrzyni manualnej z E31
    przy moim stylu jazdy z tym silnikiem nie zejdę poniżej 30l/100 i nie mam ot tak do wydania 3-4tyś na samą skrzynie manualną

Cytat Zamieszczone przez zawiś
    do pogromu na ulicy to e34 z 4L motorem w manualu.
    radzę - nie kombinuj :)
    wolę e34 m5 s38b38 ;)

no i też mi się tak wydaje

Nie pozostaje nic innego jak życzyć sukcesów.

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez mlodygniewny78
    Jestem bardzo zadowolony.Mam ją już parę lat i oprócz takich rzeczy jak olej,świecie,filtry do silnika nie dołożyłem "praktycznie" nic.Kompletnie zero problemów.Czy to mróz -30C czy upał zawsze pali od strzału.

Mówię praktycznie bo zmieniałem obudowę filtra oleju(częsta przypadłość silnika m30).Często w tych obudowach pada zawór i kontrolka ciśnienia oleju wolno mi gasła.

I wymieniałem również chłodnice bo niestety się rozszczeliła.

Ja z m30b35 jestem bardzo zadowolony ale znajdą się też użytkownicy co powiedzą to samo na temat m60,wybór należy do Ciebie.W razie pytań chętnie odpowiemy ;)

A silnika bym nie zmienił...Lubię swoją e32 z m30 :)

Uprawnienia umieszczania postów