Dokładnie :)
Dokładnie :)
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
Jednym słowem bez wymiany nagrzewnicy się nie obejdzie.
Jak wypniesz schowek (by nie przeszkadzał|) i zdemontujesz boczną osłonę to powinieneś mieć na wierzchu widok owej rurki, jak wychodzi na zewnątrz - może się wysunęła z dziurki i woda nie jest odprowadzana na zewnątrzZamieszczone przez rodzinabmw
Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...
podczas spawania podłogi spawaczowi wpadł do tej komory odprysk i rurka troche sie zniekształciła jest wygieta w góre, w którym miejscu jest ten otwór?Zamieszczone przez Hubertus7er
Kurcze nie pamiętam dokładnie - ale jak rurka schodzi w słupku to na dole jest wyprowadzana na zewnątrz - aby odprowadzić spływającą wodę.Zamieszczone przez rodzinabmw
Jak zdejmiesz tapicerkę to otwór powinien być widoczny - (?) no chyba że kiedys widziałem jakąś samowolkę?
Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...
Zdjęłem osłonę głośnika i osłonę która jest za głośnikiem, zaglądałem tam i nie widzę tego otworu :-(Zamieszczone przez Hubertus7er
Wczoraj postanowiłem umyć moje duże dziecko "7er" i co się okazało po umyciu, że woda spływa powoli po rurce -jest ona w okolicy nagrzewnicy taka czarna z białym kołnierzem. Wykładzine mam wyjeta i widać było jak woda spływa po ściance
Rozumiem,że usterka zlokalizowana,pozostaje uszczelnić miejsce wycieku i problem z głowy :)
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
W sumie tak tylko jakim cudem woda z zewnątrz spływa po tej rurce?
Napewno jest to spowodowane nieszczelnością między łączeniem nagrzewnicy z grodzią,lubi tam zaglądać korozja.
całkiem możliwe-nie pozostaje nic innego jak wyjąć nagrzewnice, inaczej pewnie nie da się tam zajrzeć.Zamieszczone przez marek1132