Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: [ wnetrze] "Nowa" czarna podłoga - fotorelacja

To i ja tak zrobię. Nie będę walczył ze szczoteczką a umówię się na oczyszczenie wnętrza :)
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Mam sąsiada który ma firmę piorącą dywany, wnętrza samochodów i ma sprzęt do tego. I po co ja się męczyłem z praniem ;D
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Doświadczony Użytkownik Awatar grabol
    BMW
    BMW e10 2002ti, e39, X5 4.8is
    Rock,dywany napewno nie smierdzialy. Zanim ja rozebralem stała długo i po jej otwarciu było czuć tylko tapicerke..:)
    także myśle,ze odkurz ja dobrze i wsadzaj bez większej zabawy!
    Pozdrawiam

Przeprać nigdy nie zaszkodzi. Koszt symboliczny, a nie wiadomo co się działo z nimi od wyjścia z fabryki.Choć by się o nie dbało i odkurzało codziennie, to syf zawsze w nich będzie siedział. Tylko porządne pranie może pomóc
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Grabol Twoje dywaniki faktycznie są zadziwiająco zadbane, lepiej niż moje :oops:

Sorry że dopiero teraz, ale należy się Wam zaprezentować efekt moich poczynań :D

A zatem:

Zacząłem od wyjęcia kanapy, faktycznie dobry efekt daje użycie szczotki + płynu do mycia naczyń (pytałem o to w wątku o czyszczeniu jasnej skóry).

Strona po ktorej lezy szmatka jest jak widać po czyszczeniu :)

Czas na odkurzenie dywanów:

Trzeba się jednak było zbierać bo pogoda się psuła...

Następnego dnia dywaniki znów trafiły na słońce, z samego rana zabraliśmy się do dzieła ...ja i moi dzielni pomocnicy :)

Zwłaszcza ten mój jeden "pracuś" :*

zaczynamy od foteli:

i trafiamy na cenne znaleziska z okresu "DE" :]

...tak tak, warto szperać pod siedzeniami!

Czas usunąć tunel środkowy, obyło się bez wyciągania deski x:

Po wyciągnięciu tyłu wzrok przykuwają pierwsze niepokojące oznaki wieku mojej 13-latki:

Jednak ku mojemu miłemu zaskoczeniu buda nie jest pospawana z 5-ciu innych :)

Dzielni fachowcy wykazywali pierwsze oznaki wytyrania, ale to był dopiero początek :)

Przednia podłoga została usunięta, i tutaj muszę się przyznać do małej "amatroki" :x Wykładzina w miejscu niewidocznym pod deską rozdzielczą (tam gdzie trzyma się stopy i zasłania dywanikowa maskownica) została po prostu wycięta - nie bylo sensu rozbierać połowy auta żeby podejść czarnym kolorem pod nagrzewnicę skoro i tak jest to miejsce widoczne dopiero po odkręceniu maskownic, wykładzina jest na tyle sztywna że nie robi jej różnicy ten mały "łaciaty" ubytek :)

Jeszcze jedno niepokojące odkrycie, w miejscu przykręcenia nawiewow na nogi pasazera w zagłebieniu na śrubę zbiera się woda :shock:

Kosmetyka została już dopieszczona, czas na nowe szaty królowej:

Poskładaliśmy autko i musze przyznać że buma z takim zestawem kolorów prezentuje się naprawdę imponująco, nareszcie mam wnętrze jakiego chciałem!! Zresztą sami oceńcie:

Czarna podsufitka+szklany szyber+słupki w drewnie+skórzane obicia decha i tunel+AMG Shifters+kremowe komforty+czarna podłoga... brakuje jeszcze skórzanych boczków na które cały czas poluję :D

Zdjęcia "w terenie" :)

Maniek był zachwycony, nareszcie można brudzić :)

Nie tylko Mańkowi przypadł do gustu nowy wystrój wnętrza ;)

Najlepszą nagrodą za włożoną pracę było zadowolenie mojej Drugiej Połówki :*

Zupełnie inna jazda :)

Pozdrawiam!!

7er Freak Awatar Greg38
    BMW
    F02 750LxD E65 745i Prins VSI E38 740i Prins VSI
    Blog
    18
    Gratuluje!!!! Widze, ze Koledzy jeden po drugim wyciagaja wnetrze i sprzataja...
    Pozdr.

Greg38

UWAGA! Pomagam poprzez forum a nie PW lub GG! Masz pytanie - załóż temat i prześlij link a postaram się odpowiedzieć!

http://7er.pl
    http://bmw.n-sacz.pl
    http://bmw-diag.pl
    http://obd-can.pl
    http://auto-diag.de

Całkiem fajny efekt. Idąc tym tropem, do pełni szczęścia (moim i tylko moim zdaniem) fajnie by to wyglądało, gdyby deska była też czarna (wiadomo, że dotyczy to też górnej części boczków).

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Takie było pierwotne założenie ale uznałem ze gra nie warta swieczki, bo musiałbym się raczej pozbyć podsufitki i zrobić też banan a po drugie ciężko dostać boczki w takiej kolorystyce, nie mówiąc już o cenie drugiej skórzanej dechy :D lukasz740 ma świetny środek, taki o jakim piszesz, mój jest inny ale uważam że też super. priorytetem są teraz czujniczek PWR + kółka + LPG :]

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    Kazacko wyszło :)

Na dniach powiem Ci jakie miejsca obklikajsz aparatem bo będę chciał coś sprawdzić :> :> :>
    Ostatnio edytowane przez Greg38 ; 17-01-2011 o 01:03

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Cytat Zamieszczone przez Neuf
    Na dniach powiem Ci jakie miejsca obklikajsz aparatem bo będę chciał coś sprawdzić :> :> :>
    Brzmi co najmniej złowieszczo :x ale damy rade :D

Uprawnienia umieszczania postów