Cursor - wiadomo, że chodzi o kasę ale ja np nie zrobiłbym pewnych rzeczy dla pieniędzy... No ale korporacja jak każda inna i liczy się przede wszystkim zysk, nic nowego ;)
Cursor - wiadomo, że chodzi o kasę ale ja np nie zrobiłbym pewnych rzeczy dla pieniędzy... No ale korporacja jak każda inna i liczy się przede wszystkim zysk, nic nowego ;)
Szczerze mówiąc wolę mieć mniej miejsca z tyłu, ale i napęd na tył :) I nie przeszkadza mi że takie auto jest droższe. Coś za coś. A RWD jest bezkonkurencyjne. Żadne FWD, choć by to był Focus RS, nie da takiej przyjemności z jazdy jak klasyczne, porządnie zrobione RWD. Przedni napęd to może być w Matizie czy Astrze, BMW ma być RWD i basta. Oczywistym jest, że robią to tylko po to żeby tańszym kosztem wyprodukować bardziej przestronne, a co za tym idzie konkurencyjne auto = więcej klientów = więcej kasy dla firmy. A prawdziwych fanów, takich jak np. my, mają głęboko w d****
Ja tez nie uważam Mini za BMW. Nie ma znaczka, nie ma rozmowy. To tak jak by mówić że Smart jest Mercedesem
Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330
Jey - myślę, że tacy "prawdziwi fani jak my" (choć ja się za fana nie uważam) nie są targetem dla BMW AG. Ile osób od nas kupiło/kupi kiedykolwiek NOWE BMW??Zamieszczone przez Jey
Na pewno jacyś mądrzy ludzie dobrze to przemyśleli - i widać wyliczyli, że taki ruch ma wszelkie szanse się opłacić.
Przy okazji ładnie tu widać, że BMW celuje w inną klientelę niż np. takie Porsche - które dotąd nie zdecydowało się wprowadzić na rynek modeli FWD. A zapewne też stać ich na zatrudnienie mądrych ludzi.
Tak, znaczek to w dzisiejszych czasach prawdziwy wyznacznik... :hah:Zamieszczone przez Jey
Np. taki Lacetti pochodzi w prostej linii od Corvette a Focus od Mustanga ;)
'00 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau
mówimy o prawdziwym BMW a nie wyrobie bmwpodobnymZamieszczone przez dzikigrzyb
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Mi sie wydaje ze bmw to nie przypadkowy zakup - mowa o nowym - tego nie kupują ludzie bo akurat im spasował kolor i ze ma centralny zamek za darmo jak to ma miejsce w zwykłych autach za ok 50 tyś (szok ze tyle dają za te zabawki)... Ludzie kierują sie jakoś podświadomie, ktoś im coś powiedział, gdzieś kiedyś widzieli wiele bmw, to prestige itd itp
;D ;D Właściciele Lacetti są na pewno o tym przekonaniZamieszczone przez Jey
Swoją drogą Michał poruszyłeś ciekawą kwestię - zobacz jak marka Chevrolet straciła na prestiżu (przynajmniej w PL) produkując wyroby daewoopodobne. Mi zawsze kojarzyła się z corvetką i camaro, a teraz prawie zapomniałem ze takie auta produkują. Tak samo może być z BMW, które wchodzi w segmenty i rozwiązania coraz mniej prestiżowe.
W komisie znajomego stoi Hammer - jeezu co to jest za paść, plastik i jeszcze raz plastik, wszystkie te chromy w prawie nowym aucie juz ledwo zipią (pastikowe chromy), są gorszej jakości niz moja obudowa made in china w noki... TRAGEDIA !! Dla mnie wszystkie te marki juz straciły w moich oczach... Bmw i Audi i VW coś znaczą - bo merc też juz schodzi na psy... Ostatnio myłem CLSA (takie coupe 4 drzwi) i spręzyny bagaznika (wogóle klapa cała) wydawaly dźwięk jak w beczce :DZamieszczone przez tristeza
Bardzo wątpię, żebym zdecydował się kiedyś w przyszłości na samochód mniejszy niż 3er, a myślę, że 3er długo pozostanie z tylnym napędem. A skoro zdecydowali się na taki zabieg, powinno przynieść to spore oszczędności i pozostaje nam mieć nadzieję, że zostaną one w jakimś stopniu spożytkowane na rozwój technologii w modelach, które przynajmniej mnie interesują najbardziej. Obawiam się tylko tego, że będzie tak jak z Mercedesem - wprowadzenie przedniego napędu przyjdzie w parze z obniżeniem jakości nawet w najwyższych modelach.
Przedni napęd jest mniej trwały ....
Kłóciłbym się.Zamieszczone przez Aldik
Za to przedni napęd jest droższy w serwisowaniu, ponieważ dyferencjał i skrzynię masz w jednej obudowie, czego nie masz w układzie klasycznym.
W E38 też "chrom" to plastik pomalowany ;)Zamieszczone przez Aldik
To nie są produkty deawoo podobne. To jest deawoo, ale na rynek polski zakładają znaczki chevrolet, bo u nas deawoo źle się kojarzy. W Niemczech nie kupisz Chevroleta Spark, a Deawoo Spark.Zamieszczone przez tristeza
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms