Cena serwisowania to już nie jest problem producenta, tylko kupującego. Ile oni przez te 3 lata zrobią napraw gwarancyjnych? Takie rzeczy zaczynają się psuć po latach. A póki co, ich interesuje żeby auto zrobić maksymalnie tanio, a sprzedać jak najwięcej i maksymalnie drogo. To jest jedyny cel firmy. Ciekaw jestem, czy takie 1er z przednim napędem będzie wyraźnie tańsze od poprzednika. Jakoś nie wydaje mi się.Zamieszczone przez cursor
Ale jakość jest trochę inna :] Zobacz sobie jak wyglądają te plastikowe chromy na Mercedesach, np. W211. Już w 2-3 letnich egzemplarzach robią się zielone... W aucie za 200-400tyś... Nie skomentuję tego. Jakość Mercedesa skończyła się w połowie lat 90', wraz z wejściem ery okularów. Nową S-klasą też jeździłem i niektóre materiały we wnętrzu (np. przełączniki od ustawiania foteli) jakością przypominały plastik jak z kubków po jogurcie. Do tego szara farba, która ścierała się po przejechaniu 40tyś km. Wyglądało to jak wspomniane wcześniej stare telefony Nokii...Zamieszczone przez cursor