Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Swap czy remont m30b30

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar JointoVicz
    BMW
    e32 EX 730 88' m30b30 r6 & e38 730i 95' m60b30 v8
    Cytat Zamieszczone przez szozdi Zobacz posta
    Wiadomo kupno nowego motoru i remont to najlepsza opcja ale wtedy to po co to rozważanie robić ten czy kupić drugi. Jeśli udało by ci się znaleźć motor w dobrym stanie i mieścił byś się finansowo to ja bym brał nowy motor ze swojej strony dodam ze jak szukasz motoru to poświęć na to dużo czasu i uważaj na okazje super motor za 800 zł bo ja takie już oglądałem i lepiej dorzucić i jeździć chociaż nie twierdze że motor za 2000 będzie igła bo sprzedawca może być hieną i wciskać szrot za takie pieniądze.

I jak piszesz ze robociznę robisz sam graty sprzedajesz ze starego motoru to spoko spora cześć kosztów ci odchodzi więc tym bardziej różnica między wymianą a remontem się zaciera, ze swojej strony życzę ci owocnych poszukiwań jak się zdecydujesz na wymianę ;)

A jeszcze plus wymiany z b30 na b35 to parę klaczy więcej ;)
    ha! KOLEGO:) ja oddam swoj motor ze skrzynia za 1000zl:) MA MOC :) nie kuleje:) generalnie zdrowe m30:) ale ze przesiadlem sie na e38 to mam dwa silniki od e32 dwie przeplywki dwie skrzyne itd...:) lezy to i sie marnuje:) wole oddac za mala kase jak ma dalej lezec:)

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Hej, sprawa remontu sprowadza się zawsze do jedengo. Jeżeli masz dół dobry to górę się zawsze zrobi. Dołu sie nie robi, bo nigdy nie będzie to samo co fabryka. Jeżeli znajdziesz silnik używany z dobrym dołem, to górę sobie zrobisz i masz nuweks. To samo u Ciebie, jak dół dobry to górę możesz robić. Jeżeli jest dół zjechany to znaczy, że gigantyczny przebieg, a ponadto szlify wału, nowe panewki to zawsze prędzej czy później wyjdzie jakimiś wibracjami.
    pozdrawiam Bartek

Uprawnienia umieszczania postów