Cytat Zamieszczone przez tomashbo
Witaj. Czas na kilka standardowych pytań:

1. Po jakim mieście jeździsz? Miasto miastu nierówne, ergo spalanie spalaniu nierówne. Jeśli jednak jeździsz głównie po mieście to najprawdopodobniej często gasisz i odpalasz samochód, nie dając mu możliwości rozgrzania się - wtedy silnik na LPG przepracuje stosunkowo niewiele.

2. Mieszkasz w Olecku, więc prawdopodobnie masz dostęp do paliwa ze wschodniej granicy. W takiej sytuacji benzyna wyjdzie niedrogo, a diesel wręcz bardzo tanio. Pytanie czy rozważasz taką opcję.

3. Kolejna sprawa - ile jesteś w stanie wydać na samochód. 740d ma świetne osiągi, małe spalanie i patrząc na to forum wydaje się mało awaryjny, jednak jeśli kupisz zaniedbany egzemplarz będziesz miał spore pole do popisu w kwestii szukania taniego serwisu i części.

4.No i ważne pytanie jak z dostępem do warsztatu - to jedna z najbardziej zaawansowanych jednostek w e38, więc byle seriws jest niepolecany.
Miasto małe 18tys mieszkańców, drogi słabe. Czasami oczywiście wylot na większe miasta. Paliwo z za wschodniej granicy nie wchodzi w grę, albo bemki dobrze na tym chodzą i ja nie mam racji i moje doświadczenie opiera sie tylko na tym ze raz mialem pecha lejac paliwo ze wschodu) Auto do 20tys (mam nadzieję za tyle da się kupić cos sensownego 4.0 sa troche drozsze wiec to jako ewentualnosc a serwisu nie ma. Warsztat ma moj znajomy mozna robic ale specow brak). Jaka roznica miedzy 4.0 a 3,5 benza + gaz? Czy te 4.0 awaryjne? Trzeba bardzo wykwalifikowanej kadry i duzych pieniedzy w naprawach?