Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: Dziwny dźwięk przy hamowaniu

Zaawansowany Użytkownik Awatar giezet
    BMW
    e38 740i
    Temat z przed dwóch lat ale niechce zakładać nowego wątku. Czym posmarować klocki żeby tak nie skrzypiały, mam straszny problem zawsze jak auto postoi pare godzin i wszystko jest zimne, efekt jest taki jakby klocki tak twardo tarły o tarcze i powoduje to dziwne dzwięki tarcie i skrzypienie, dopiero po jakichs 15 minutach jazdy powoli to ucicha, na oryginalnach tarczach i klockach tak miałem, wymieniłem wszystko na ATE i jest to samo, zaciski po regeneracji i dalej to samo

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 730D '98
    Stary temat, ale doszedł ktoś co skrzypi przy zatrzymywaniu się i ruszaniu?
    COBOSS?
    MK?

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    ATE mi kiedyś piszczały, używam zawsze kloców Bosh (wcale nie są drogie) lub oryginałów - od tej pory nic nie piszczy przy hamowaniu

...ale może to bębny z tyłu (lubią sobie czasem obcierać, chrobotać) - zaciągnij ręczny lekko podczas jazdy z prędkością rzędu 30kmh, trochę go dociśnij i (dodaj gazu), przejedź ~100 metrów i odpuść

skrzypieć tez mogą tuleje wahliwe (z tyłu) - to taki klasyk skrzypienia - pobujaj budą na parkingu za słupek c - zobaczysz czy skrzypi

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 730D '98

Cytat Zamieszczone przez shebi Zobacz posta
    ATE mi kiedyś piszczały, używam zawsze kloców Bosh (wcale nie są drogie) lub oryginałów - od tej pory nic nie piszczy przy hamowaniu

...ale może to bębny z tyłu (lubią sobie czasem obcierać, chrobotać) - zaciągnij ręczny lekko podczas jazdy z prędkością rzędu 30kmh, trochę go dociśnij i (dodaj gazu), przejedź ~100 metrów i odpuść

skrzypieć tez mogą tuleje wahliwe (z tyłu) - to taki klasyk skrzypienia - pobujaj budą na parkingu za słupek c - zobaczysz czy skrzypi

Dzięki sprawdzę jak radzisz

Uprawnienia umieszczania postów