Cytat Zamieszczone przez coboss
Cytat Zamieszczone przez positiv
Tak siê zastanawiam czy my ¿yjemy na tym samym ¶wiecie. Mo¿e samemu nie do¶wiadczy³em jakiej¶ tam wielkiej biedy, ale znam ludzi np. mieszkañców wsi ¿yj±cych w czworo za kilkaset z³otych w pobudowanym za komunizmu domie (kiedy¶ budowa domu nie by³a tak droga jak dzisiaj) Tacy ludzie ledwo wi±z± koniec z koñcem. Dla nich 20z³ miesiêcznie to wybór czy ich dzieci bêd± g³odne przez tydzieñ/dwa czy nie. No a¿ mnie szlag trafia jak to czytam Panowie...
Postiv pamiêtaj te¿, ¿e Ci sami ludzie jedyne co robi± to chlej± i stoj± pod p³otem i narzekaj±. Nie pójd± do pracy, nie zg³osz± siê o pomoc w jej znalezieniu lub o pomoc spo³eczn±. Uwierz mi, ¿e je¿eli s± ludzie którzy chc± co¶ zrobiæ to inni im pomog±. Nie jeste¶my narodem obojêtnym na ludzk± krzywdê.

Zgadzam siê z Wies³awem. W mojej okolicy tereny zalewowe s± dzisiaj osiedlami domków jednorodzinnych
Uwa¿asz ze wszyscy co mniej zarabiaj± to pij± pod sklepem? Moja ¿ona zarabia 900 zl na rêkê czyli netto. Myslisz ze bylo by ja stac na utrzymanie 2 dzieci, oplaty itd? gdyby mnie zabrak³o! Pamietaj nie wszyscy zarabiaj± jak kolega wczesniej napisa³ 3-5 tys. Inni maja o wiele mniej a nie znaczy to ze pij± itd.