Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 98

Wątek: powódź

Cytat Zamieszczone przez rodzinabmw
    Ciekawy jestem czy byl bys tak samo mowil jak by żywioł zabrał Ci wszystko co masz.
    Co ma piernik do wiatraka? Nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Po to są ubezpieczenia, żeby z nich korzystać. Rzeczywistość jest smutna ale prawdziwa. A za dobrą wolę rządzących, wspierających w trudnych chwilach tych niezapobiegliwych, zapłacimy wspólnie, tak jak Evan wspomniał.

Cytat Zamieszczone przez coboss
    Tak a później wszyscy na wakacje do Turcji na koszt państwa... w co Ty wierzysz??
    Ja się bynajmniej nie wybieram. W nic nie wierzę. Drogi i infrastrukturę naprawią firmy z pieniędzy z naszych podatków, a zalane domy ludzie będą remontować za własne pieniądze (niektórzy ze środków z ubezpieczenia).... A to, że przy okazji ktoś na tym nieszczęściu zarobi.... Tak to niestety wygląda.

Początkujący Użytkownik Awatar Siedmiowid
    BMW
    e34
    Z tym odbudowywaniem i w ogóle budowaniem to zastanowił bym się. Owszem, trudno przenosić miasta i miasteczka, trzeba tworzyć system ochrony przeciwpowodziowej. Wały, poldery itp. Ale np. w radio mówili dzisiaj, że Prezydent Klaus w Czechach rozważa możliwość przeniesienia wsi z terenów zalewowych, polderów na bezpieczne. Jest to i tańsze i sensowniejsze od ratowania osad zbudowanych na naturalnych rozlewiskach rzek.

Zalania i powodzie to naturalne zjawiska które będa występowały ZAWSZE!

Ale ktoś wydaje zezwolenia budowy na polderach i mamy to co mamy. Jest w tym niestety ten słynny "polski porządek". Zalania Wrocławia w 1997 można było uniknąć wysadzając wały przed Wrocławiem - ale tam były wsie pobudowane właśnie na polderach. Ludzie nie pozwolili ewakuować się, wleźli na wały i nie pozwolili wojsku na zrobienie wyrw w wałach. A jak się to skończyło? Ano zalało i ich i Wrocław.

Temat do przemyśleń, bez polityki i napinania się.

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Proponuję założyć nowy temat -w tym to jest OT.
    Gra muzyka

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    A zastanowiłeś sie przez chwile czy kogos stac na ubezpieczenie domu? Jesli jak ktos mądrze na tym forum napisał ze ludzie zarabiają po 900 zl na rękę i maja 1 czy 2 dzieci. Wybacz ale nie wszyscy zarabiają krocie by na wszystko bylo ich stac. W Warszawie moze tej biedy nie widać ale wystarczy pojechać na wioski i popatrzeć jak żyją ludzie którzy uczciwie pracowali cale zycie a tu z dnia na dzien woda zabiera wszystko- byli dom samochód itd.

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    rodzinabmw- ale o co chodzi - mieszasz sprawy i tematy. Czy się na księdza szykujesz, wymagasz wsparcia z opieki społecznej, woda zalała Ci cały dobytek, czy tak tylko teoretyzujesz ??

Prosiłem Cię abyś zaprzestał tego pianobicia
    Co to za zdanie :
    A zastanowiłeś sie przez chwile czy kogos stac na ubezpieczenie domu?
    Czy Twoim zdaniem nikogo w Polsce nie stać na ubezpieczenie domu czy gospodarstwa rolnego od powodzi ?? Czy budując domy na terenach zalewowych nie należy pomyśleć o tym, że w Polsce co rok są dwie powodzie: wiosenna i letnia.

Po jaką cholerę drążysz ten wątek ??
    Gra muzyka

Jaki ma to związek z ogłoszeniem stanu klęski żywiołowej i wprowadzeniem stanu wyjątkowego, o który tak się upominacie?

hmm - czyli że co?

W Warszawie ludzie nie pracuja uczciwie? Tam gdzie mieszkałem było mi źle więc się przeniosłem do Warszawy. I udało się - nie biadolę choć nie było lekko

Nie wierzę również, że ludzie na naszym forum maja dwójkę dzieci, 7er pod domem za 900 PLN miesięcznie i starcza na zycie. Po prostu nie uwierzę. Sorry

Klasyczne OT, ale nie mogłem się powstrzymać
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Apeluje o powrót do tematu. W przeciwnym wypadku będę go musiał przyblokować aż co poniektórzy ochłoną.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez WojtekD
    rodzinabmw- ale o co chodzi - mieszasz sprawy i tematy. Czy się na księdza szykujesz, wymagasz wsparcia z opieki społecznej, woda zalała Ci cały dobytek, czy tak tylko teoretyzujesz ??

Prosiłem Cię abyś zaprzestał tego pianobicia
    Co to za zdanie :
    Czy Twoim zdaniem nikogo w Polsce nie stać na ubezpieczenie domu czy gospodarstwa rolnego od powodzi ?? Czy budując domy na terenach zalewowych nie należy pomyśleć o tym, że w Polsce co rok są dwie powodzie: wiosenna i letnia.

Po jaką cholerę drążysz ten wątek ??
    To trudny temat, też jestem gościem mocno popierającym socjal ale bez przesady. Niestety Polacy rzadko używają głowy do myślenia a co gorsza są nierobami którzy tylko narzekają.
    Są dwie strony medalu. 13 lat temu w miasteczku pod Lesznem w jakim mieszkam. 90% mieszkańcy z wojskiem i strażakami na ochotnika budowali 24h na dobę wały aby uratować osiedle którego sami mieszkańcy potrafili stać i opierać się o płot! Ja byłem za młody aby budować wał ale niedawno jak mi rodzice opowiadali takie rzeczy to ich spytałem dla czego nie poszli w p... odpowiedzieli, że nie mogli by patrzeć na krzywdę innych.
    W samym Lesznie było to samo! A więc zawsze są dwie strony medalu. Pomóc należy ale nie możemy myśleć za kogoś i uszczęśliwiać ich na siłę. Wszystko zależy od mentalności ludzi.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    mk2

może to was ocuci

kolor czerwony: przewany wał
    zielony : HSO Pilkington (sucha strefa ciagle walcząca)
    rożowy wały które juz sa na wykończeniu
    niebieski : chyba nie musze tłumaczyć
    ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Uprawnienia umieszczania postów