Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 98

Wątek: powódź

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Kto i jak ogłasza precyzuje ustawa. Tusk nie ma na co czekać ... aby wyrwać pieniądze z UE z Funduszu Solidarności należy tą klęskę ogłosić a nie czekać aż zejdą wody.
    Tylko teraz ważniejsze są sondaże i procenty wyborów prezydenckich (widocznie nie opłaca się PO odkładać wyborów :D )
    Pić trzeba ! Jeść można !

Leszek VIP Vip Awatar siudema
    BMW
    było e32 m30b35 II89r będzie ...?
    Cytat Zamieszczone przez olejus
    . aby wyrwać pieniądze z UE z Funduszu Solidarności należy tą klęskę ogłosić a nie czekać aż zejdą wody
    pomoc już mamy przyznaną :) bez ogłaszania stanu klęski żywiołowej
    Lepiej stracić sekundę w życiu , jak życie w ciągu sekundy

http://dachy-trzcinowe.pl/

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Tylko teraz ważniejsze są sondaże i procenty wyborów prezydenckich (widocznie nie opłaca się PO odkładać wyborów :D )
    Nie pitol !!! :)
    Gra muzyka

Paweł, chcę tylko przypomnieć, że w ten sposób prowokujesz polityczną dyskusję, a tego zabrania nasz regulamin.

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Paweł, chcę tylko przypomnieć, że w ten sposób prowokujesz polityczną dyskusję, a tego zabrania nasz regulamin.
    Dokładnie!
    To czy jest ogłoszony stan kleski żywiołowej czy nie nic nie wnosi do tematu.
    Teraz najważniejsze jest opanowanie sytuacji, bardzo nieciekawej sytuacji.
    A to już napewno nie zależy od POPiSSLDPSL czy nawet Leppera :D tylko od strażaków, wojska i Policji ale też od "zwykłych" ludzi, którzy walczą z wodą.
    Więc olejus lepiej zaprzestań tych PiSowskich sztuczek wzniecania zadym :D
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    Cytat Zamieszczone przez EVAN
    Rozumiem rozpacz ludzi, którzy tracą swój dobytek ale z drugiej strony czmu mało kto u nas sie ubezpiecza? Czy 200-300zł rocznie to taki wydatek? Ludzie mówia , że nie stac ich na ubezpieczenie, chociaż nigdy nawet sie nie zapytali ile by ich to kosztowało.
    Bo jeśli ktoś zarabia 800-1300zł (niestety większosć Polaków :( ) to ciężko odłożyć nawet te 200zł mając kilkaset zł do opłacenia gazu/wody/prądu do tego opłaty za wywóz śmieci i opłaty za wszystko co możliwe, majac do wyżywienia najczęściej dwoje dzieci, wyszykowanie ich do szkoły itp. opłacenie oc w aucie itd. Często ludzie zostają na minusie a gdzie im jeszcze opłacać inne ubezpieczenia...
    Niestety tak żyje większosć Polaków w Polsce... I moim zdaniem kolega Olejus słusznie napisał.

Pozdrawiam.

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Cytat Zamieszczone przez EVAN
    Cytat Zamieszczone przez rodzinabmw
    A premier nie widzi powodów by ogłosić stan klęski żywiołowej-tak wczoraj mówił w wiadomościach. Aż mnie szlag trafia za przeproszeniem jak słyszę te ich obiecanki. Ciekawy jestem jaką pomoc otrzymają ci którym woda i nieudolność naszych urzędników osób odpowiedzialnych za poprawienie zabezpieczeń przeciw powodziowych zabrała dorobek życia i bliskich. Wątpię by cokolwiek dostali poza obietnicami. Pamiętacie jakie były obietnice 13 lat temu.
    Stan klęski żywiołowej oglasza się wtedy gdy na nizszych szczeblach ( wojewoda, burmistrz , sołtys ) nie daja sobie rady. Poza tym ten stan wiele nie wnosi w sposób działania służb ratunkowych.
    Rozumiem rozpacz ludzi, którzy tracą swój dobytek ale z drugiej strony czmu mało kto u nas sie ubezpiecza? Czy 200-300zł rocznie to taki wydatek? Ludzie mówia , że nie stac ich na ubezpieczenie, chociaż nigdy nawet sie nie zapytali ile by ich to kosztowało.
    Ja wczoraj słuchałem wypowiedzi Tuska w Kobiernicach i uważam, że ma rację. Powiedział jasno- ja Wam burmistrza nie wybierałem, a to do niego głównie należą decyzję związane z akcja ratunkową. Wyszło jeszcze na to, że burmistrz nie zna swoich praw i czekał na decyzję z urzędu wojewódzkiego mimo, że miał pełne prawo do podjęcia decyzji bez zgody wyższych urzędów.
    Evan u uważasz że te niższe szczeble tego całego bałaganu dają sobie radę? Szczerze w to wątpię. Dobrze przedmówca napisał że trzeba ogłaszać stan a nie czekać aż będzie za późno. Poza tym jeśli mówisz o ubezpieczeniu to miej na uwadze fakt że część naszego społeczeństwa nie ma pracy z różnych przyczyn czy z własnej woli czy nie to już nie istotne i dla nich często te 300 zł to być albo nie być na miesiąc czasu, a nawet jeśli powiedzmy pracują czy mają emerytury to wysokość ledwie wystarcza na życie opłaty itp a gdzie tu jeszcze ubezpieczenie, o czym zresztą wspomniał kolega wyżej. Sami popatrzcie czy w waszych okolicach od ostatniej powodzi coś się ruszyło w temacie konserwacja czy modernizacja wałów itp. A są przecież ta odpowiedzialni ludzie w urzędach itp a nie szary człowiek taki jak my.

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Cytat Zamieszczone przez rodzinabmw
    Evan u uważasz że te niższe szczeble tego całego bałaganu dają sobie radę?
    A Twoim zdaniem nie dają rady ?? Nie pora na walkę polityczną !!! Jak by rząd wprowadził stan klęski żywiołowej to natychmiast usłyszelibyśmy, że to zamach na swobody obywatelskie i zamykanie ust opozycji. Litości - dajmy działać służbom i pomagajmy jak umiemy. Milcząc jeśli to konieczne.

Bardzo proszę nie zamieszczać swoich politycznych komentarzy. Autor wątku chciał podzielić się z nami fotkami z dotkniętego powodzią Sandomierza. Macie jakieś inne, dotknięte powodzią sfotografowane miejsca w Polsce to wklejajcie. Dyskusje polityczne przenieście na inne fora.
    Gra muzyka

Zaawansowany Użytkownik Awatar ACS
    BMW
    E-38
    W zeszłym roku też mnie podlało,więc rozumiem ludzi którzy przez to przechodzą.Na pewno nie miałem tyle strat jak powodzianie,tylko 30cmm wody,byłem ubezpieczony więc jakaś kasa wpadła.

I powiem wam że sama woda to mały pikuś,najgorsze jest błoto które było praktycznie wszędzie,sprzątanie zajęło 2 dni.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW 745 I e65 2005r
    Tak wygląda u mnie pod Opolem
    i wcześnie to nie było jezioro tylko pola

dzisiejsza noc nie będzie kolorowa 8/

Uprawnienia umieszczania postów