Cytat Zamieszczone przez coboss
Cytat Zamieszczone przez positiv
Tak się zastanawiam czy my żyjemy na tym samym świecie. Może samemu nie doświadczyłem jakiejś tam wielkiej biedy, ale znam ludzi np. mieszkańców wsi żyjących w czworo za kilkaset złotych w pobudowanym za komunizmu domie (kiedyś budowa domu nie była tak droga jak dzisiaj) Tacy ludzie ledwo wiązą koniec z końcem. Dla nich 20zł miesięcznie to wybór czy ich dzieci będą głodne przez tydzień/dwa czy nie. No aż mnie szlag trafia jak to czytam Panowie...
Postiv pamiętaj też, że Ci sami ludzie jedyne co robią to chleją i stoją pod płotem i narzekają. Nie pójdą do pracy, nie zgłoszą się o pomoc w jej znalezieniu lub o pomoc społeczną. Uwierz mi, że jeżeli są ludzie którzy chcą coś zrobić to inni im pomogą. Nie jesteśmy narodem obojętnym na ludzką krzywdę.

Zgadzam się z Wiesławem. W mojej okolicy tereny zalewowe są dzisiaj osiedlami domków jednorodzinnych
Uważasz ze wszyscy co mniej zarabiają to piją pod sklepem? Moja żona zarabia 900 zl na rękę czyli netto. Myslisz ze bylo by ja stac na utrzymanie 2 dzieci, oplaty itd? gdyby mnie zabrakło! Pamietaj nie wszyscy zarabiają jak kolega wczesniej napisał 3-5 tys. Inni maja o wiele mniej a nie znaczy to ze piją itd.