Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 98

Wątek: powódź

Vip Vip Awatar sebobass
    BMW
    e66 750Li
    Co do tematu powodzi, to ilość wody przerosła wszelkie prognozy. Ludzie którzy szykowali się na wodę, tak zabezpieczyli swój majątek, że niejednokrotnie i tak go zalało. A po ucieczce z domu przed wodą przeprowadzili się do rodzin, które na następny dzień same muszą przed wodą uciekać. W tym momencie dyskusje na temat ubezpieczeń są dla mnie niezrozumiałe, bo ubezpieczyciel wypłaci pieniądze z miesiąc a dom odbuduje się za rok (chyba nie każdy może to ogarnąć) nie zależnie od tego ile kto zarabia tragedie przeżywa każdy, a fakt że w okolicach warszawy zarobki są około 4 razy wyższe niż na podkarpaciu jest niepodważalny!

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Cytat Zamieszczone przez sebobass
    Co do tematu powodzi, to ilość wody przerosła wszelkie prognozy. Ludzie którzy szykowali się na wodę, tak zabezpieczyli swój majątek, że niejednokrotnie i tak go zalało. A po ucieczce z domu przed wodą przeprowadzili się do rodzin, które na następny dzień same muszą przed wodą uciekać. W tym momencie dyskusje na temat ubezpieczeń są dla mnie niezrozumiałe, bo ubezpieczyciel wypłaci pieniądze z miesiąc a dom odbuduje się za rok (chyba nie każdy może to ogarnąć) nie zależnie od tego ile kto zarabia tragedie przeżywa każdy, a fakt że w okolicach warszawy zarobki są około 4 razy wyższe niż na podkarpaciu jest niepodważalny!
    Ile tej kasy z ubezpieczenia otrzyma rodzina ktora straciła dom warty x tys samochód gospodarstwo itd. Napewno nie wystarczy na odbudowę tego co woda zabrała-z powodu ..... przemilcze by nie bylo polityki. Ale poszkodowani usłyszeli dzis ze będą tanie kredyty nie wiem czy sie maja cieszyć czy śmiać. Dlaczego nie dostana pieniędzy- gotówki jak ofiary katastrofy w Smolensku? Zapewne każdy z Was wie.

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Cytat Zamieszczone przez rodzinabmw
    Ale poszkodowani usłyszeli dzis ze będą tanie kredyty nie wiem czy sie maja cieszyć czy śmiać.
    Masz jakąś konstruktywną propozycję, czy tylko narzekać będziesz ??
    Gra muzyka

BMW
    Cytat Zamieszczone przez positiv
    Tak się zastanawiam czy my żyjemy na tym samym świecie. Może samemu nie doświadczyłem jakiejś tam wielkiej biedy, ale znam ludzi np. mieszkańców wsi żyjących w czworo za kilkaset złotych w pobudowanym za komunizmu domie (kiedyś budowa domu nie była tak droga jak dzisiaj) Tacy ludzie ledwo wiązą koniec z końcem. Dla nich 20zł miesięcznie to wybór czy ich dzieci będą głodne przez tydzień/dwa czy nie. No aż mnie szlag trafia jak to czytam Panowie...

Może przez całe życie zostaliście wychowani w jakiś sterylnie-bogackim otoczeniu i poprostu niie rozumiecie pewnych spraw!

Dużo znam takich rodzin, np. kobieta z trojgiem dzieci, mąż zmarł na raka, ona z renty wychowuje trójkę dzieciaków, musi ich ubrać, kupić podręczniki, które z roku na rok się zmieniają na coraz droższe, wyżywić ich itd. Często ta kobieta pożycza pieniądze od ludzi bo nie daje sobię rady, wiem bo pożyczała też od mojej babci. - TAKICH LUDZI JEST NAPRAWDĘ OGROM

Być może my na tym forum wyciągamy środnio 3-5 tysięcy miesięcznie ale warto się rozejrzeć i dać trochę zrozumienia innym ludziom, nie każdy miał w życiu farta.

Niektóre wypowiedzi to są takie jakby załóżmy synek Billa Gatesa czy innego szejka arabskiego stanął i powiedział: "Ja nierozumiem tych Polaków, jeżdżą jakimiś szajsami a przecież mogli by jeździć bentleyami..."
    Kolejny facet ktory rozumie biednych. Jay ze Ciebie stac na samochód za xxx zl na którego kupujesz oc i ac bo Cie stac i nie liczysz każdej zl to nie znaczy ze kogos tez musi byc stac na ubezpieczenie domu, samochodu, gospodarstwa itd. A to ze Ci proponowali ubezpieczenie mieszkania za 70 zl to zrozumiałe skoro im płacisz powiedzmy 1000 zl za samochód i te 70 zl za mieszkanie w którego-nie zjedzie 40 T tir nie zaleje woda itp. Co Ci w mieszkaniu na powiedzmy 2 czy 5 piętrze grozi? Trzęsienie ziemi-nie, jedynie pożar dlatego koszt ubezpieczenia to 70 zl a nie 500 zl czy 1000 zl. Wynika z tego ze wszyscy w tym kraju muszą ubezpieczyć domy bo odp ludzie za wały nie ROBIĄ NIC PRZEZ 13 LAT BO IM SIE NIE CHCE LUB MAJA INNE WAŻNIEJSZE SPRAWY. Bmw x5 Millera uratowali ale innym pomoc nie potrafią. Panowie od GTW to nie jest OT bo temat dotyczy powodzi-tak jest napisane w tytule. Po co zakładać inny temat? To nie dyskusja o E32 czy E38 gdzie oczywistym jest pisanie w odp działach. Temat dotyczy powodzi i każdy wypowiada swoje zdanie zgodnie lub nie ze swoim sumieniem. A usuwanie postów Swiadczy tylko o tym ze piszemy prawdę ktora Wam nie odp.

BMW
    Cytat Zamieszczone przez WojtekD
    Ale poszkodowani usłyszeli dzis ze będą tanie kredyty nie wiem czy sie maja cieszyć czy śmiać.
    Panie Wojtku dla mnie to smieszne co Premier powiedzial ze będą tanie kredyty. Dlaczego ktos kto stracił dorobek życia-bardzo nie lubiane sformułowanie na forum maja przez czyjąś niekompetencję płacić latami raty kredytu? Prosze mi powiedziec jaka jest różnica między rodzinami ofiar katastrofy w Smolensku a tymi którzy ucierpieli w powodzi przez niekompetencję ludzi za to odp.? Moim zdaniem jedną. Ci 1 trzymają ten kraj w garści a Ci drudzy na nich pracują. Ale chętnie wysłucham Pana opini.

BMW
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    Cytat Zamieszczone przez positiv
    Tak się zastanawiam czy my żyjemy na tym samym świecie. Może samemu nie doświadczyłem jakiejś tam wielkiej biedy, ale znam ludzi np. mieszkańców wsi żyjących w czworo za kilkaset złotych w pobudowanym za komunizmu domie (kiedyś budowa domu nie była tak droga jak dzisiaj) Tacy ludzie ledwo wiązą koniec z końcem. Dla nich 20zł miesięcznie to wybór czy ich dzieci będą głodne przez tydzień/dwa czy nie. No aż mnie szlag trafia jak to czytam Panowie...
    Postiv pamiętaj też, że Ci sami ludzie jedyne co robią to chleją i stoją pod płotem i narzekają. Nie pójdą do pracy, nie zgłoszą się o pomoc w jej znalezieniu lub o pomoc społeczną. Uwierz mi, że jeżeli są ludzie którzy chcą coś zrobić to inni im pomogą. Nie jesteśmy narodem obojętnym na ludzką krzywdę.

Zgadzam się z Wiesławem. W mojej okolicy tereny zalewowe są dzisiaj osiedlami domków jednorodzinnych
    Uważasz ze wszyscy co mniej zarabiają to piją pod sklepem? Moja żona zarabia 900 zl na rękę czyli netto. Myslisz ze bylo by ja stac na utrzymanie 2 dzieci, oplaty itd? gdyby mnie zabrakło! Pamietaj nie wszyscy zarabiają jak kolega wczesniej napisał 3-5 tys. Inni maja o wiele mniej a nie znaczy to ze piją itd.

BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Ale chętnie wysłucham Pana opini.
    Gra muzyka

BMW
    Ale chętnie wysłucham Pana opini.
    Powtarza sie Pan. Ja uważam ze poszkodowani powinni dostać równowartość poniesionych strat, przynajmniej w części. Ale nie kredyty weźmie kredytu 50 tys a odda 60 albo wiecej. Ale dlaczego skoro konserwacja wałów itp to nie obowiązek nas tylko władz.

BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Ja uważam ze poszkodowani powinni dostać równowartość poniesionych strat, przynajmniej w części.
    To nie jest konkretna propozycja. Równowartość czy część strat ?? Skąd mają pochodzić pieniądze. Czy kolejnym wnioskiem, że podobnie powinni być traktowani wszyscy, których dotkną wszelkie nieszczęścia (zalania, pożary, trąby powietrzne, trzęsienia ziemi, itd.)
    Ale dlaczego skoro konserwacja wałów itp to nie obowiązek nas tylko władz.
    Zapomniałeś dodać "władz samorządowych". Samorządowych - znaczy lokalnych.
    Gra muzyka

BMW
    Ja uważam ze poszkodowani powinni dostać równowartość poniesionych strat, przynajmniej w części.
    To nie jest konkretna propozycja. Równowartość czy część strat ?? Skąd mają pochodzić pieniądze. Czy kolejnym wnioskiem, że podobnie powinni być traktowani wszyscy, których dotkną wszelkie nieszczęścia (zalania, pożary, trąby powietrzne, trzęsienia ziemi, itd.)
    Ale dlaczego skoro konserwacja wałów itp to nie obowiązek nas tylko władz.
    Zapomniałeś dodać "władz samorządowych". Samorządowych - znaczy lokalnych.
    Panie Wojtku jaka by to nie była władza jakie to ma znaczenie? Żadne. Sa odp i tyle za to biora pieniadze maja ciepłe posady pracują 40 godz w tyg itd. Jesli chodzi o wyplaty to przed trąba powietrzna nie da sie uchronić ale przed powodzią tak-przynajmniej zminimalizować straty ktore ludzie ponieśli przez jak Pisalem wyżej niekompetencję ludzi odp za to. I nie oszukujmy sie kredyty to nie wyjście z sytuacji. A Skad Wziasc pieniadze- a Skad wzięli po 40 tys dla rodzin ofiar i renty co miesiac po 2000 zl na każde dziecko. A Skad rząd bierze na nowe limuzyny znanej Nam firmy? Nie wie Pan? Z podatków naszych obywateli Polski. A wracając do wydatków i limuzyn, ktory kraj ma tyle rządowych limuzyn co Polska? Ale juz nie dotyczy powodzi wiec nie bede rozwijał tego tematu.

Uprawnienia umieszczania postów