Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 98

Wątek: powódź

zgadza się - i przyznaję Ci rację. Sam śledzę co sie dzieje w Czechach - np. link na SB o bieżącej sytuacji meteorologicznej ale nadal pozostaje sprawą otwatrą czy nie byłoby mniej szkód gdyby regulowano rzeki? Sam mieszkałem przez jakiś czas w zachodnich niemczech i byłem w szoku jak mogą wyglądać brzegi rzek w cywilizowanym kraju....

Nie twierdzę, że regulacja uchroniłaby nas - bo nie uchroniłaby przy takich opadach - ale czy nie zmniejszyłaby strat? A tu juz odpowiedź nie jest tak oczywista
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Aurel a wiesz w którym miejscu to pękło?

Sylwek,ale ani w 97r a ani w 01r tak sandomierza nie zalało.Woda ledwo co wychodziła z koryta rzeki.A teraz?Tarnobrzeg ta sama historia

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    mk2
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    Aurel a wiesz w którym miejscu to pękło?

Sylwek,ale ani w 97r a ani w 01r tak sandomierza nie zalało.Woda ledwo co wychodziła z koryta rzeki.A teraz?Tarnobrzeg ta sama historia
    Dzuda ma racje powódź 97 i 01 to pikuś w porównaniu do tego co tu teraz mamy zalana jest niewyobrażalna część naszego rejonu a zwłaszcza miejsca w których nikt by sie nie spodziewał wody. Nie wiem czy ktoś kojarzy www.mgarage.pl firma łukasza tez prawdopodobnie jest pod wodą przykre to jest zwłaszcza że to moj kolega a od wody mieszka naprawde daleko

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Wrocław, Jaz Opatowicki, 20.05.2010r. godzina 12:00.

Zdjęcie w stanie normalnym dla porównania: http://commondatastorage.googleapis....al/2848506.jpg

Fala dopiero do nas dopływa, najwięcej wody ma być w piątek w nocy - tak powiedziano mi w sztabie kryzysowym Wrocławia.
    Postaram się jutro mniej więcej o tej samej godzinie tam pojechać i zrobić zdjęcia dla porównania. Narazie jadę ewakuować moją 7er, ponieważ jest na terenie na którym w 1997r. było 1,5m wody :/.

Vip Vip Awatar max mt
    BMW
    E38 735iA i E39 530d
    Jestem ciekaw, jak ta fala powodziowa ruszy dalej, co będzie w Warszawie i innych miastach :(
    ~~ черный бумер ~~
    Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
    EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A

Ja myślę że dla rozluźnienia atmosfery warto zobaczyć to zdjęcie http://demotywatory.pl/1619140/Krakow
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

rodzinabmw, zgodnie z tym, co wcześniej napisałeś, faktycznie bijesz pianę. Co chcesz osiągnąć poprzez wprowadzenie przez władze stanu klęski żywiołowej? Czy zdajesz sobie sprawę z konsekwencji jej wprowadzenia?

Na temat ubezpieczeń szkoda dalej drążyć temat, bo EVAN wszystko pięknie opisał.

Na chwilę obecną pozostaje zabezpieczać, co się jeszcze da zabezpieczyć w terenach niezalanych. A potem konsekwentnie wszystko odbudowywać.... Biadolenie na temat władz nic tu teraz nie da (no może poza usunięciem postów wprowadzających nerwową atmosferę).

W obliczu powagi sytuacji ten żart trochę nie na miejscu. Ale trafny do bólu.

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    rodzinabmw, zgodnie z tym, co wcześniej napisałeś, faktycznie bijesz pianę. Co chcesz osiągnąć poprzez wprowadzenie przez władze stanu klęski żywiołowej? Czy zdajesz sobie sprawę z konsekwencji jej wprowadzenia?

Na temat ubezpieczeń szkoda dalej drążyć temat, bo EVAN wszystko pięknie opisał.

Na chwilę obecną pozostaje zabezpieczać, co się jeszcze da zabezpieczyć w terenach niezalanych. A potem konsekwentnie wszystko odbudowywać.... Biadolenie na temat władz nic tu teraz nie da (no może poza usunięciem postów wprowadzających nerwową atmosferę).
    Ciekawy jestem czy byl bys tak samo mowil jak by żywioł zabrał Ci wszystko co masz. Ja sie juz nie bede wypowiadal na ten temat bo i tak moje posty zostaną usunięte.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    A potem konsekwentnie wszystko odbudowywać....
    Tak a później wszyscy na wakacje do Turcji na koszt państwa... w co Ty wierzysz??
    Będzie hałas przed wyborami jak teraz plują obiecankami na lewo i prawo za rok skończą sprzątać bałagan to i zapomną o problemie do kolejnej powodzi za kolejne 10 lat.

Przypomnę, że poprzedni rząd miał gotowy projekt zabezpieczenia kraju przed kataklizmem ale wraz ze zmianą rządu cała praca poszła w śmietnik a teraz już malują przed kamerami jak oni tego teraz nie zbudują... najlepszy jest Komorowski, który chodzi tylko i każdemu opowiada co to on nie po załatwia. Jak to widzę to widzę taki żal, że aż mam ochotę wysłać smsa o treści POMAGAM i nie myślę w tym momencie o powodzianach.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów