Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 99

Wątek: [ elektronika] "STOP OELDRUCK" w 740d

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez Rafciu
    Poza tym zauważyłem że bardzo często można tutaj spotkać tekst "ten typ tak ma", albo "to wina rzadkiego oleju", czy "wina filtra oleju". BZDURY, czy uważacie że nowa 7er wyjeżdża z fabryki z mrugającą kontrolką oleju? :shock:
    Takich tekstów można się spodziewać na forum lanosa, a nie serii siedem
    @Rafciu zastanow sie czy wypisujac takie rzeczy przypadkiem sam bzdur nie opowiadasz... ;)
    Skoro dla ciebie caly temat same bzdury podaj zatem jakis sensowny argument/wskazowke w celu rozwiazania opisywanego problemu. :papa:
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar max
    BMW
    E38 730D
    Małe sprostowanie Panowie . Jak dotąd na silnik poza tą świecącą sie kontrolką (1 maja i od tamtej pory nic sie nie pali) to na silnik nic złego nie powiem bo chodzi mniodzio i kopa ma jak dla mnie wystarczającego.
    ALe te małe guwienka mnie zabijają, drgania jakieś. Wymieniłem już bardzo dużo i ciągle mnie coś w..a w zawieszeniu.

Nie jest tak źle z tym moim samochodzikiem ale jestem pedant i musi być igła a nie że jeździ i to starczy .Dla tego pakuje pakuje w to auto ale może w końcu będzie mniodzio ;)

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez BOSS
    p.s: Uklad chlodzenia silnika uzytkowanego na oryginalnym plynie chlodniczym po 300tkm wyglada wewnatrz jak wypolerowany - 6 mies na jakimkolwiek innym badziewiu i caly uklad oblepiony jest kamieniem + substancja o konsystencji wpol wyschnietej szpachli wiec jak w takich warunkach maja poprawnie pracowac zaworki ?? Nie ma sily zawsze padna :(
    Powiedz mi przed wymianą na oryginalny płyn lub jakiś bardzo dobry markowy co można zrobić?
    Są różne chemie do czyszczenia układów, można je stosować czy absolutnie nie!?
    Nie chciałbym zastosować jakiś gówien do płukania, odkamieniania i później żałować.

Nie jest tak źle z tym moim samochodzikiem ale jestem pedant i musi być igła a nie że jeździ i to starczy .Dla tego pakuje pakuje w to auto ale może w końcu będzie mniodzio ;)
    Ja to samo tłumaczę każdemu co mi walczy, że mam kiepskie auto. To, że ja słyszę lub czuję każdą najdrobniejszą zmianę i jej nie chcę to moja sprawa. Wielu ludzi widzi usterkę dopiero jak jest bardzo źle. Jestem po wymianie większości czujników i zaworków przy silniku a padł może 1 AGR :) a zrobiłem to tylko dla tego aby silnik ciągną jak nowy. To samo zawieszenie, jest nowe bo chciałem aby się idealnie prowadził samochód, nie znaczy to, że wszystko się rozleciało

Zmierz to ciśnienie, jak będzie ok to załóż oryginalny czujnik i będzie dobrze ;)
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

użytkownik Awatar tomassi99
    BMW
    e38
    Przy zimnin silniku (25 stopni C) - około 750 o/min, przy rozgrzanym (89 stopni C) - około 650o/min.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740d
    U mnie ponizej 500

Zaawansowany Użytkownik Awatar Rafciu
    BMW
    E38, 740iL, 2000rok
    Cytat Zamieszczone przez BOSS
    Cytat Zamieszczone przez Rafciu
    Poza tym zauważyłem że bardzo często można tutaj spotkać tekst "ten typ tak ma", albo "to wina rzadkiego oleju", czy "wina filtra oleju". BZDURY, czy uważacie że nowa 7er wyjeżdża z fabryki z mrugającą kontrolką oleju? :shock:
    Takich tekstów można się spodziewać na forum lanosa, a nie serii siedem
    @Rafciu zastanow sie czy wypisujac takie rzeczy przypadkiem sam bzdur nie opowiadasz... ;)
    Skoro dla ciebie caly temat same bzdury podaj zatem jakis sensowny argument/wskazowke w celu rozwiazania opisywanego problemu. :papa:
    To nie chodzi o to że wszystko co tutaj jest napisane to bzdury, tylko świecąca kontrolka ciśnienia oleju i tekst "ten typ tak ma" chyba tutaj nie pasuje, nie sądzisz? Albo wina rzadkiego oleju, tylko że taki olej zalecił producent, więc od razu nasuwa się wniosek, że nie tutaj należy szukać przyczyny.

Większość kolegów zaproponowała rzeczywisty pomiar ciśnienia oleju na magistrali, ja też to proponuje, tylko nie wiedzieć czemu właściciel się przed tym wzbrania. Ok pisaliście że jest z tym od pyty roboty, ale to i tak chyba mniej roboty i mniejsze koszta niż remontować silnik?

Ktoś wspomniał o panewkach, mnie też to przyszło na myśl, ale ten silnik wyposażony jest jeszcze w dwie bycze turbiny, które są być może na skraju wyczerpania?

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Panowie a tu coś co przedstawi Wam jasność sytuacji:

http://moto.allegro.pl/item105141009...maxx_maxx.html

Auto z 2010roku, choć podejrzewam że jest to 2009 rok, nie mniej jednak, powiedzmy że jest to auto roczne, zaznaczę Diesel.

Przebiego 60 tys km. Oczywiście za 10 lat będzie miał 180 lub 220. Czy nadal sądzicie że Wasze diesle mają 230 czy 250 na budziku?
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Początkujący Użytkownik
    BMW
    f01 740dx
    A może to właśnie zbyt niskie obroty na biegu jałowym,u mnie przy rozgrzanym silniku to jakieś 650 o/min. i jest ok.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez solarius
    A może to właśnie zbyt niskie obroty na biegu jałowym,u mnie przy rozgrzanym silniku to jakieś 650 o/min. i jest ok.
    Wlasnie w tym celu zadalem pytanie o obroty biegu jalowego ;) - niestety ale w tym przypadku okreslenie "te typy tak maja" jest trafione.
    Dotarlem do dokumantacji wewnetrznej BMW gdzie zalecaja podniesienie obrotow biegu jalowego (z nominalnych 500 na 600-650) wlasnie ZE WZGLEDU NA
    [scroll:b2ecda336d]ZAPALAJACA SIE[/scroll:b2ecda336d]
    KONTROLKE CISNIENIA OLEJU... (dot. tylko M67)
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    f01 740dx
    A u Ciebie ile pokazuje obrotomierz na jałowym po rozgrzaniu?

Uprawnienia umieszczania postów