Z uwagi na fakt, ¿e jestem ¶wie¿o po zakupie siódemki to chcia³bym dla niej jak najlepiej i doprowadziæ j± do stanu wzorowego, zreszt± pewnie ka¿dy tak ma tym forum. :D Na sam pocz±tku przyda³o by siê wymieniæ olej w silniku i filtry tylko nie wiem czy ma to sens? poniewa¿ ostatnio by³ wymieniany rok temu i oko³o 10 kkm w ASO i teraz moje pytanie co ile powinno siê wymieniaæ olej w takim modelu jak mój ?
Kolejna sprawa to kwestia uszczelek pokrywy zaworów przy których widaæ pocenie siê oleju. Czy wymiana ich jest jaka¶ problematyczna czy mo¿e lepiej zleciæ to w serwisie, a je¿eli w serwisie to na jakie orientacyjne koszty muszê siê przygotowaæ?
No i ostatni problem to szumienie tak jakby ³o¿ysko gdzie¶ w okolicy alternatora siê skoñczy³o. W ASO podczas zakupu stwierdzili ¿e prawdopodobnie to rolka napinacza tak ¶wiszczy i ¿e nie jest koniecznie szybka jej wymiana ale fajnie by³o by siê z tym uporaæ. To ju¿ wola³bym zleciæ w serwisie szczególnie ¿e nie jest to dok³adna diagnoza. Jakby¶cie mogli mi powiedzieæ jaki orientacyjny bêdzie koszt wymiany rolki napinacza tak ¿ebym nie da³ siê naci±gn±æ na kasê przez speców :)
z góry dziêki za pomoc

Odpowiedz z cytatem
Mo¿liwe ¿e nie mam wszystkich faktur szczególnie ¿e jest brak jakiekolwiek z 2006r i 2008r ale na 100% nie ma nigdzie wymiany oleju w skrzyni :(