Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Homosie.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    PiS= socjaliści???
    Konserwatywny liberalizm??

Rewelacja ;D Równie dobrze mógłbyś napisać że Stalin był faszystą a Hitler komunistą ;D

Nie widzisz subtelnych a zarazem tak bardzo istotnych różnic pomiędzy socjalizmem a faszyzmem. Wielu nie widzi, że większość poglądów jest zgodnych lecz to tylko pozory, jedni skręcają w którymś momencie w lewo drudzy w prawo ;D
    Ty widocznie za bardzo widzisz to co się pokrywa w obu ideologiach skoro nazywasz jedne drugimi.

Owszem wiem co za pierdoły głosi UPR bo znam gościa co jest w tej partii i kiedyś zaczął opowiadać o ich polityce to ręce opadły. Ludzie mają różne wizje kraju ale ich wizja to bez sens ocierający się o chorobę psychiczną :hah: Są tak liberalni że aż nienormalni. Są tak liberalni, że nawet powinno się utworzyć jakiś nowy termin w słowniku bo ten ich liberalizm wykracza po za jakiekolwiek granice :)

Po pierwsze mam dziwne przekonanie, że nie potrafiłbyś wymienić kluczowych kompetencji Prezydenta RP.
    Całkiem możliwe, najprościej byłoby "za małe" "za słabe" "zbyt słabo określone"

Jak wiesz jestem "wyznania" centro prawicowego i chciałbym aby władza prezydenta była najważniejsza i najwyższa w państwie. Coś na zasadzie (patrz z grubsza) jak w USA czy Rosji do niedawna...

Cytat Zamieszczone przez michal_5000
    Jest prezesem partii WiP.
    Dzisiaj tak, jutro inaczej. Takie małe partie non stop się bawią w nazwy, najlepiej to widać na szczeblu samorządowym.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    PiS= socjaliści???
    To chyba oczywiste.
    Przeczytaj najpierw w Wikipedii czym jest socjalizm, a potem porównaj z programem, kampaniami wyborczymi i wreszcie decyzjami politycznymi PiS-u.

Cytat Zamieszczone przez coboss
    Równie dobrze mógłbyś napisać że Stalin był faszystą a Hitler komunistą
    Oczywiście - i byłbym całkiem bliski prawdy.
    Potrafisz wymienić jakieś ISTOTNE różnice w założeniach "faszyzmu" i "komunizmu"?
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Choćby najbardziej podstawowe.
    1. Socjalizm- "władza w rękach ludu", "wszystko jest naszą własnością", "własność prywatna jest beee"
    2. Faszyzm- władza jest w rękach przywódcy!, władza powinna nadzorować w 100% najważniejsze i najbardziej strategiczne sektory ekonomiczne i gospodarcze (nie myl polski i tego jak są zarządzane kopalnie itd. bo to jest żal made in socjalista), własność prywatna jest bardzo dobra i ma dążyć do zwiększania i podnoszenia jakości produktów oraz dążyć do najlepszych rozwiązań technologicznych wszystko to dla dobrego imienia kraju jak i rozwoju samego państwa. To jest w systemie socjalistycznym najbardziej tępioną rzeczą w myśl im naród głupszy tym lepiej dla "Nas"

Zobacz jak ten faszyzm został w głowach i wychowaniu Niemców, żyją według zasad "porządek musi być!", spójrz jakie mają marki i jakich producentów, im nie zależy na najlepszej kasie jaką są wstanie zarobić (podejście liberalne) lecz fakt jak najbardziej mogą udoskonalić to co robią (spuścizna faszyzmu)

Czym się pokrywają?
    - socjal który jest ważny dla rządzących, nawet bezrobotny powinien być chroniony przez państwo w możliwie najlepszy sposób co np. jest kompletnie nie pomyśli liberałów.
    - dbałość o publiczny dostęp do służby zdrowia, pomocy policji czy straży pożarnej wszystko to na koszt państwa.
    Dla liberała wszystko co jest za free to jest be i fuj :/
    Wiem, że to bardzo mało, wiem, że nie wyjaśniłem dobrze ale nie mam dzisiaj głowy do takich tematów, za niskie ciśnienie itd. ;)

W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Trochę chaotycznie piszesz - ale w sumie potwierdziłeś to, co ja napisałem poprzednio.
    Tzn. że "Faszyzm" i "Komunizm" to bardzo zbliżone ideologie i ustroje - takie lokalne odmiany tego samego.

Przecież "faszyzm" w niemieckim wydaniu nawet nazywał się "nazizmem", co jest skrótem od Nationalsozialismus czyli "narodowy SOCJALIZM"!!!

Z pojęciem "liberalizmu" też byłbym ostrożny... Obecnie trudno powiedzieć co to słowo znaczy - mianem "liberałów" w USA oraz coraz częściej w Europie nazywa się socjaldemokratów.
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Ja z tym nie mam problemów, mają za to nasi politycy, w szczególności rządzący, którzy nimi niby są ale tak właściwie mało co robią liberalnego w państwie oprócz bajzlu w stylu decentralizacji władzy.
    A Narodowy Socjalizm i Faszyzm to też nie to samo :)
    Tu różnic Ci nie podam bo sam dawno nie czytałem i od lat tak się nie wgłębiałem w ideologie. NS było głównie ideologią wyznaniową 3 rzeszy (i nie mylić z Niemcami :P) Faszyzm był troszkę inny i głównie istniał we Włoszech i Hiszpanii.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    chciałbym :)
    Coboss nie mogę się z godzić z tym, że to, co dostajemy od państwa dostajemy za darmo. Sami w końcu płacimy podatki, z których to wszystko jest finansowane, po drodze opłacając urzędników którzy te pieniądze nam zabiorą a potem będą nimi obracać. Jak mówił gdzieś Korwin-Mikke: jak państwo daje ludziom 100 zł, to musi im zabrać 140.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    To chyba zabrakło jeszcze 0 na końcu ;) wiesz ile jest podatków w paliwach?? :?
    Państwo to największy złodziej i właśnie dla tego boli mnie, że jesteśmy za murzynami i żyjemy w takim syfie. Kasa jaka tkwi w potencjale tego kraju już dawno powinna stworzyć krainę mlekiem i miodem płynącą.
    Chodziło mi przede wszystkim o fakt, że przyjedzie pogotowie ratunkowe z myślą ratowania życia a nie szukania legitymacji ubezpieczeniowej... wiadomo o co chodzi ;)

Ogólnie temat rzeka... polityka czasami bywa tak wkur... że szkoda na to czasu i nerwów. :|

Uprawnienia umieszczania postów