Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Przednia poduszka a fotelik dla dziecka???

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    I tu się mylisz. Greg napisał jasno - poducha ZAWSZE wypali!!

I tak jest. Obwód który jest podany pozawala na wypalenie poduchy więc nadal nie przewoziłbym dziecka z przodu. Obwód pozwala wypalic zawsze niezależnie czy ktoś siedzi czy nie na prawym

Dla mnie wypięta kostka z ładunku = dezaktywacja. VW już pokazał klasę z rozłączeniem poduszki softowo..... :/ Ja dziękuję - kocham swoją rodzinę
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 730d 1999r
    Napisałem przecież, że chodzi o drugi post Grega w tym temacie. Zobacz, o co w tym chodzi :)

Widziałem. Przełącznik.

Nadal dziękuję.....

Mata nie jest droga a i miejsce na dziecko niech poczeka te kilka lat. Mi się nie śpieszy. Nie mam zamiaru kombinować :/

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 730d 1999r
    Zrobisz jak uważasz, przedstawiłem możliwe wyjście z sytuacji. Padła mi mata, zrobiłem obwód bez przełącznika i na kompie diagnostycznym widać informację, że fotel pasażera zajęty. Także działa i się nie boję :)

Pozdrawiam :)

Cytat Zamieszczone przez MK
    na kompie diagnostycznym widać informację, że fotel pasażera zajęty. Także działa i się nie boję
    A ja właśnie bym się bał (wozić dziecko w foteliku), ponieważ fotel zajęty = poduszka ZAWSZE odpali

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 730d 1999r
    Tak, masz rację. Nie boję się dlatego, że nie mam dzieci, poza tym mając taki patent jak ten należy o tym ZAWSZE pamiętać - i zachować środki ostrożności, czyli ewentualne dzieci tylko i wyłącznie do tyłu :)

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    A macie problem z dzieckiem ;D

A tak wracając do wczesniejszego postu Evana - dziecka w wieku poniżej 6miesięcy nie należy wozić przodem do kierunku jazdy, ponieważ ma za słabe mięśnie szyi i kręgosłupa, a przy hamowaniach będzie wtedy (przy jeździe przodem) za duże obciążenie na kręgosłup szyjny/kark (gibanie głowy przy hamowaniu), co może prowadzić do późniejszych wad rozwojowych dziecka.

A tak w druga stronę, to ja mam u siebie na tylnej kanapie 3 foteliki w rządku i jakoś nie ma z tym problemu
    ... no pomijając ze żona czasem jedzie chwilami tyłem do kierunku jazdy klęcząc na swoim fotelu ;D ;D ;D
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    dobra ludziska . to ze e38 nie ma wyłącznika poduszki z przodu to każdy o tym wie. co z poduszkami w drzwiach??? dzisiaj byliśmy przymierzać fotelik do e38 i pokazałem sprzedawcy poduszki w drzwiach. no i pan kategorycznie zabronił przewozić dziecka koło drzwi . I tu moje pytanie jak można deaktywować poduszki w drzwiach z tyłu???? czy jak odepnę przewody od nich to cały system bedzie nieaktywny? czy te z przodu zadziałają ?
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    F01 750d RWD
    W takim przypadku, gdy odłączysz fizycznie poduszki w drzwiach będzie świecić się kontrolka i system będzie nie aktywny, więc żadna nie wypali. Należy wtedy wykodować odpiętą poduszkę z systemu, skasować błędy i system dalej będzie działał z tym że bez tej już odpiętej poduszki. W przypadku systemów MRS3, MRS4 polecam do kodowania poduszek PaSoft. Pozdro.

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    Kto to może ogarrnąć we Wrocławiu? lub okolicy?
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Uprawnienia umieszczania postów