Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 76

Wątek: STEREOTYP CZARNEGO BMW

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Cytat Zamieszczone przez MCGUMA
    Cytat Zamieszczone przez Hubertus7er
    ....
    he he,to dobrych masz znajomych Policjantów jak zapraszają Cię na dmuchanie ,ja jak sam czegoś nie wyrwę to nici... ;D ;D
    Się ustawiają ok. 2km od firmy, i głównie w poniedziałki chcą nałapać punkcików do statystyk.
    A ja im też czas umilam zmuszając do myślenia, bo niemal zawsze mam jakieś trudne pytanie z przepisów by mi wyjaśnili własną interpretację... :D

A jeśli chodzi o BMW - odkąd nie pracuję w poprzedniej firmie, nikt mi nie paskudzi po uszach z dziwnymi przytykami, co najwyżej są pytanie motywowane ciekawością samochodu, lub tym że ktoś dawniej taki miał i kocha tę markę, więc się ciekawi moim modelem :P .

A odkąd mam to moje e32, to jedyne moje przygody z mundurowymi ograniczały się do wizyty na komendzie - wręczali mi rachunki od fotografa ;D :shock:
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    No Twoja Hubert e32 jeszcze nie jest tak przypałowa :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    golf III
    Cytat Zamieszczone przez sennapowieka
    Ja jestem łysym małolatem w granatowej 7 ... :hah: w meeega wielkim wygodnym dresie
    nooooo ale zapomniałeś kolego o masywnym łańcuchu na karczychu tudzież dłoni

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez LoLo
    no ale zapomniałeś kolego o masywnym łańcuchu na karczychu tudzież dłoni
    Ja taki posiadam i co z tego?

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    widać, że stereotyp poniekąd miesza się z czymś na miarę zazdrości.
    Dokładnie. Nasza marka wzbudza straszną zazdrość. Jak mi np. coś się zwali w beemce to zaraz znajmoi/rodzina znajomych gada texty typu "a taki ładny, amerykański był..." "oo niby bmw a..."
    Sami jeżdżą oczywiście Passatami, Renault (tak się to pisze?) czy innymi Dełu.
    Z kolei znajomi w lepszych samochodach, z dużymi silnikami nigdy czegoś takiego nie robią - analiza jest prosta. Ktoś jeździ gó*nem to i zazdrości ludziom lepszych aut.

A tak pozatym bardzo mnie dobija inny debilny stereotyp, dużo płytszy i gorszy od tego z BMW.
    Ludzie, jak widzą dużego, łysego człowieka w dresie to odrazu jakiś kieszonkowiec/diler/paser/morderca/patologia czy choroba wie co jeszcze... Strasznie tego nie lubię. Sam lubię chodzić w dresie, często się robię na łyso i jakimś wielkim przestępcą wcale nie jestem...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    golf III
    No to albo dres albo BMW
    ostatecznie TICO w gazie... :hah: :hah: :hah:

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez positiv
    A tak pozatym bardzo mnie dobija inny debilny stereotyp, dużo płytszy i gorszy od tego z BMW.
    Ludzie, jak widzą dużego, łysego człowieka w dresie to odrazu jakiś kieszonkowiec/diler/paser/morderca/patologia czy choroba wie co jeszcze... Strasznie tego nie lubię. Sam lubię chodzić w dresie, często się robię na łyso i jakimś wielkim przestępcą wcale nie jestem...
    Positiv co to tego stereotypu niestety ale to siedzi w podswiadomosci ludzi- bierze sie to z tego ze mniej wiecej kazdy (wiekszosc) doswiadczyl/a jakiejs przykrosci od czlowieka wygladajacego tak jak opisujesz- oczywiscie nic nie mam przeciwko dresowi lub krotkim wlosom :] jednak wiadomo przeciez ze wiekszosc osiedlowych opryszkow wlasnie tak sie "lansuje" ;D a ich "gangsterka" polega na zwyzywaniu kogos od takich i siakich, kradzieze, pobicia, drobne rozboje. Dzieki tym "wyczynom" jestes w wiekszosci przypadkow tylko ze wzgledu na wyglad spalony juz na starcie.
    Mam kilku znajomych (wywazeni i spokojni ludzie jednak o wygladzie takim jak opisujesz) niestety duzo trudniej jest im np. zalatwic cos w urzedzie, zwykla kontrola drogowa tez przebiega troche docieklej jak np w moim przypadku...

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i 98
    Jakaś marka musiała zastąpić " czarną wołgę " padło na BMW ludzie lubią dużo gadać i szukać dziury w całym .I to cała prawda .

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Ciag dalszy tematu z lokalnych wiadomosci:

http://zgorzelec.info/index.php?k_d=...&long&t=news2b
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    Boss, masz niestety rację. I na tym samym problemie polega stereotyp BMW. Różnica jest taka, że większosć ludzi jeżdżących BMW nie przewozi zwłok w bagażniku a ludzie, lubiący wygodę i chodzący w dresie też w większości nie wyrywają starszym panią torebek.

Poprostu, kolega Lisu77 dobrze podsumował temat. Ludzie lubią plotkować, lubią wierzyć w mity i stąd różne stereotypy.

Uprawnienia umieszczania postów