Poka¿ wyniki od 1 do 9 z 9

W±tek: [ AV/navi] Czarno bia³y obraz na monitorze po pod³±czeniu pr

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar cutthr0at
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    735i 99'
    Sk±d
    Bedford

[ AV/navi] Czarno bia³y obraz na monitorze po pod³±czeniu pr

Witam,
    Próbowa³em pod³±czyæ kieszonkowy odtwarzacz mp3, divx itp. pod wyj¶cie AV in. Wszystko by³oby piêkne gdyby nie to, ¿e obraz jest czarno-bia³y. Próbowa³em kombinowaæ z kablami po³±czeniem itp, ale na nic me trudy. Nie wiem o co chodzi bo wcze¶niej pod³±cza³em telefon, nawigacje, ten odtwarzacz i wszystko dzia³a³o a teraz te¿ dzia³a tylko jest czarno bia³y obraz. Co mo¿e byæ przyczyn±, czy móg³ zepsuæ siê tuner tv???
    Ostatnio edytowane przez cutthr0at ; 28-07-2015 o 12:26

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Supermen
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e38 750iL
    Sk±d
    Chojnice
    W opcjach jak masz ustawione na AV, sprawd¼ czy jest na PAL czy NTSC.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza siê do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    735i 99'
    Sk±d
    Bedford
    Sprawdzone, PAL - PAL, NTSC - NTSC i bez zmian czarno bia³o. Dodam, ¿e TV jest normalnie w kolorze wszystko inne tez jest w kolorze. Sprawdzi³em odtwarzacz na tych kablach pod³±czaj±c go pod TV i tuner w komputerze, ¿adnych problemów obraz kolorowy. Czy jest mo¿liwo¶æ, ¿e we wtyczce AV w aucie co¶ siê odgiê³o? Ale to wtedy nie powinno byæ chyba w ogóle obrazu a nie czarno bia³y???

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Supermen
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e38 750iL
    Sk±d
    Chojnice
    A czy czarno-bia³y obraz masz tylko po pod³±czeniu jednego konkretnego urz±dzenia pod AV? Czy wszystkie zewnêtrzne ¼ród³a obrazu powoduj± zmianê na taki obraz?
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza siê do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    735i 99'
    Sk±d
    Bedford
    Cytat Zamieszczone przez Supermen
    A czy czarno-bia³y obraz masz tylko po pod³±czeniu jednego konkretnego urz±dzenia pod AV? Czy wszystkie zewnêtrzne ¼ród³a obrazu powoduj± zmianê na taki obraz?
    kurde, ten odtwarzacz sprawdzi³em czy dzia³a i wszêdzie dzia³a³ poza samochodem. Teraz pod³±czy³em aparat fotograficzny i okaza³o siê, ¿e wszystko jest w kolorze. Uff czyli z autem wszystko w porz±dku tylko ten chiñski badziew okaza³ siê felerny :-/ Dobrze, ¿e podsun±³e¶ mi pomys³ bo mia³em w planie sprawdzenie wtyczki w aucie:-D

Swoj± drog± to dalej nie wiem dlaczego obraz z tego odtwarzacza jest czarno bia³y, wszystko wydaje siê byæ ok :-/

u¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    e38 czerwone
    Sk±d
    Bia³ytok
    ........................
    Ostatnio edytowane przez Neuf ; 16-01-2011 o 12:13

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2008
    BMW
    735 M62TUB35
    Sk±d
    Zambrów
    Wskazuje na to, ¿e nie zgadzaj± sie systemy pracy odtwarzacza i AV w aucie. Dlaczego nie wiem, mo¿e faktycznie chiñczycy nie pomy¶leli o czym¶.

Oni nie my¶l±, tylko robi± :P ;D

Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    735i 99'
    Sk±d
    Bedford
    Problem w tym, ¿e to dzia³a³o bez zarzutu, teraz wpad³em na pomys³, ¿eby to zamontowaæ na sta³e. Jest to taka ma³a p³ytka pcb(5x10cm), wpi±³bym siê w kable i prze lutowa³ kabel od podczerwieni z wyprowadzeniem pod uchwyt na kubki(tak ¿eby nie by³o widaæ ale odbiera³). W popielniczce mia³o byæ wyj¶cie na USB pod które móg³bym podpi±æ pendrive'a z filmami i mp3. Skompletowa³em wszystkie kable(irda, usb i zasilanie zmieniaj±ce 12V na 5V). Pod³±czy³em na próbê i okaza³o siê, ¿e nie ma koloru :-/ No i plan wzi±³ w ³eb ;( Nie wiem co jest grane wszêdzie dzia³a dobrze poza autem, a w aucie z kolei wszystko inne dzia³a dobrze poza tym badziewiem 8/ Chyba, ¿e mam z³y schemat wyj¶cia Mini-jack w aucie.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •