Pixxxxxć to Ty możesz bo alternator wydajność prądową podnosi jak ma obciążenie, jak go nie ma to czy masz 800obr czy 6tys obrotów ładować i napięciowo i prądowo musi tak samo. To niby twierdzisz że spadek napięcia na wolnych obrotach alternatora to normalne? Normalne to może być ale o około 0,1-0,2V bez obciążenia a nie jak u mnie o 0,5V. To chyba Ty nie masz podstaw albo masz ich za mało skoro uważasz że taki spadek napięcia jest rzeczą normalną. Każdy alternator ma pewną granicę minimalnych obrotów przy jakich ładować musi napięciem około 14V. Prąd to prąd a ten zmienia sie zależnie od obciążenia jakim altek jest w danym momencie obciążany. A z tym że ECU podnosi obroty w wyniku obciążenia silnika klimą to się zgadzam, przecież właśnie pisałem że dlatego jeżdzę z włączoną klimatyzacją non stop. Jeszcze jedno skoro są takie wachania to uważasz, że to jest zdrowe dla aku i elektroniki w aucie? Jakoś nie wydaje mi się, żeby konstruktor z BMW sobie coś takiego podarował i pomyślał "a tam niech się wacha co mi tam" Potem to się zdarzają kłopoty typu rejestrowanie przez sterownik niestworzonych błędów.